x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Smørrebrød med æg og rejer

PER ASMUSSEN | 4. november 2019

Æg og rejer er for rigtig mange danskere favoritten, når den står på klassiske smørrebrød – uanset om det er til julefrokosten, påskefrokosten eller enhver anden dag, hvor den står på smørrebrød.

Om den så skal nydes med en iskold øl eller en endnu koldere snaps, så holder smørrebrød med æg og rejer stort set altid.

Det er heldigvis også ret nemt at lave. Her får du min opskrift på smørrebrødsklassikeren, som du meget sjældent går galt i byen med.

 

Smørrebrød med æg og rejer


Smørrebrød med æg og rejer

2 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Antal: 2 smørrebrød
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 2 Æg hårdkogte
  • 75 gram Rejer fra frost eller i lage
  • 2 loaf Rugbrød
  • Smør til rugbrødet
  • 2 Iceberg salat blade
  • 2 spsk. Mayonnaise
  • Peberfrugt valgfrit
  • Salt og peber fra kværn

Sådan gør du

    1. Bruger du frosne rejer, starter du med at optø dem. Bruger du rejer i lage, tages de op af lagen og skylles under koldt vand, inden de lægges til afdrypning.
    2. Skyl salatbladene og læg dem ligeledes til afdrypning. De skal helst være tørre, inden de kommer på rugbrødet.
    3. Start med at koge æggene i cirka 7 minutter afhængigt af størrelsen på æggene. De skal nå at blive helt kolde, inden du laver dine smørrebrød. Pil dem mens de stadig er varme, for at fremskynde nedkølingen, og læg dem eventuelt i koldt vand efterfulgt af en tur på køl.
    4. Smør rugbrødsskiverne med smør.
    5. Læg et salatblad på hver rugbrød.
    6. Del du nu helt afkølede æg med en æggedeler og fordel dem ovenpå salatbladene.
    7. Læg en klat mayonnaise på hver rugbrød efterfulgt af rejer og eventuelt tynde skiver af peberfrugt.
    8. Giv hver smørrebrød et lille drys salt og peber.
    Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.