
Opskrift på små klatkager med kirsebærsovs
Årh klatkager – det smager jo simpelthen bare fantastisk! Sødt og mildt og bare endnu bedre med lækker topping; her har jeg brugt flormelis og kirsebærsovs.
Kirsebærsovs kan vi nemt have rester af her i juletiden og det smager altså lige så skønt på disse som på risalamande. Og apropos rester er det jo helt oplagt at trylle en rest risengrød om til disse skønne små hapsere.
Jeg har her lavet dem i en børnevenlig størrelse, og bruger dem både til morgenmad, mellemmåltid eller som en overraskelse i ungernes madpakker. Du kan også lave dem større og servere dem med noget helt andet, fx marmelade og sukker – uanset hvad smager de herligt og de er nemme at lave.

Små klatkager med kirsebærsovs
Grej
Ingredienser
- 3 deciliter Risengrød
- 1 stk. Æg
- 1/2 deciliter Havregryn
- 1/2 deciliter Mel
- 3/4 deciliter Mælk
- 1 tsk. Vaniljesukker
- Smør til stegning
Topping
- Kirsebærsovs
- Flormelis
Sådan gør du
- Rør alle ingredienser godt sammen og varm en pande op med smør.
- Placer små klatter dej på panden, 1 spsk dej pr styk og steg dem til de er gyldne og gennembagte. De kan vendes, når de ikke længere er flydende ovenpå.
- Servér med marmelade, kirsebærsovs, sirup og bær eller hvad du lige synes.