Opskrift på skovbundsroulade
WAAAUW!! Er den ikke blevet fin med de små svampe?!
Rouladen her vækker minder!!
Det var nemlig min ALLERFØRSTE kage under Den Store Bagedyst i 2015!!
5 år siden!! Det er vildt!! ????

Skovbundsroulade
Ingredienser
Dej
- 1 tsk. Vaniljepasta eller vaniljesukker
- 3 stk. Æg
- 60 gram Mel
- 60 gram Kartoffelmel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 stk. Citron kun skallen
Hindbærsylt
- 400 gram Hindbærmarmelade 1 glas
- 1 tsk. Citronsaft
Citroncreme
- 2 stk. Husblasblade
- 100 gram Flødeost naturel
- 40 gram Flormelis
- 1 tsk. Citronskal
- 2 spsk. Citronsaft
- 2 deciliter Fløde
Marengs og svampe
- 1 deciliter Vand
- 325 gram Sukker
- 150 gram æggehvider
- frysetørrede hindbær
- 25 gram Chokolade
Sådan gør du
Dej
- Bland mel, kartoffelmel og bagepulver. Pisk æg, vanilje og sukker til luftig æggesnaps. Sigt melblanding og vend det i med citronskal. Fordel på en bageplade og bag ved 225 grader alm. ovn i 6-8 minutter. Vend bunden med toppen nedad på et sukkerdrysset bagepapir. Træk bagepapir af og lad afkøle under fugtigt klæde.
Hindbærsylt
- Kog marmeladen ind med citronsaft i en gryde til der er ca. 2,5-3 dl tilbage. Lad afkøle helt.
Citroncreme
- Udblød husblas i vand. Pisk flødeost, flormelis, skal og 1 spsk. citronsaft sammen. Pisk fløden let stiv i en anden skål. Vrid husblas og smelt sammen med 1 spsk. citronsaft i mikroovn. Bland med creme og vend sammen med fløde. Fordel marmelade på bunden og derefter cremen. Lad 2 cm kant være fri for cremen. Rul rouladen ved hjælp af bagepapiret, og stil rouladen med samlingen nedad på køl.
Marengs og svampe
- Kog vand og sukker op til 115 grader. Den skal være tyk. Pisk æggehvider stive og hæld den brandvarme sirup i i en tynd stråle, mens der piskes videre. Pisk sej og stiv i 8-10 minutter. Gem 2/3 af marengs til roulade. Den sidste 1/3 sprøjtes ud til paddehatte. (Tylle 12 mm rund) Halvdelen store og flade og de andre højere og tynde. Drys hindbærstøv på toppene. Bag ved 110 grader i ca. 70 min varmluft. Smelt chokolade og brug chokolade som lim mellem top og bund. Skær rouladen til. Fordel marengs og brug en pind/gaffel til at lave bark-mønster. Brænd med gasbrænder. Pynt med paddehatte. God fornøjelse.