x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Skovbundsroulade

MICKICHENG | 9. november 2020

WAAAUW!! Er den ikke blevet fin med de små svampe?!

Rouladen her vækker minder!!

Det var nemlig min ALLERFØRSTE kage under Den Store Bagedyst i 2015!!

5 år siden!! Det er vildt!! ????


Skovbundsroulade

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 40 minutter
Antal: 10 personer
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

Dej

  • 1 tsk. Vaniljepasta eller vaniljesukker
  • 3 stk. Æg
  • 60 gram Mel
  • 60 gram Kartoffelmel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 stk. Citron kun skallen

Hindbærsylt

  • 400 gram Hindbærmarmelade 1 glas
  • 1 tsk. Citronsaft

Citroncreme

  • 2 stk. Husblasblade
  • 100 gram Flødeost naturel
  • 40 gram Flormelis
  • 1 tsk. Citronskal
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 2 deciliter Fløde

Marengs og svampe

  • 1 deciliter Vand
  • 325 gram Sukker
  • 150 gram æggehvider
  • frysetørrede hindbær
  • 25 gram Chokolade

Sådan gør du

Dej

  • Bland mel, kartoffelmel og bagepulver.
    Pisk æg, vanilje og sukker til luftig æggesnaps.
    Sigt melblanding og vend det i med citronskal.
    Fordel på en bageplade og bag ved 225 grader alm. ovn i 6-8 minutter.
    Vend bunden med toppen nedad på et sukkerdrysset bagepapir.
    Træk bagepapir af og lad afkøle under fugtigt klæde.
     

Hindbærsylt

  • Kog marmeladen ind med citronsaft i en gryde til der er ca. 2,5-3 dl tilbage.
    Lad afkøle helt.
     

Citroncreme

  • Udblød husblas i vand. Pisk flødeost, flormelis, skal og 1 spsk. citronsaft sammen.
    Pisk fløden let stiv i en anden skål.
    Vrid husblas og smelt sammen med 1 spsk. citronsaft i mikroovn.
    Bland med creme og vend sammen med fløde.
     
    Fordel marmelade på bunden og derefter cremen.
    Lad 2 cm kant være fri for cremen.
    Rul rouladen ved hjælp af bagepapiret, og stil rouladen med samlingen nedad på køl.
     

Marengs og svampe

  • Kog vand og sukker op til 115 grader.
    Den skal være tyk.
    Pisk æggehvider stive og hæld den brandvarme sirup i i en tynd stråle, mens der piskes videre.
    Pisk sej og stiv i 8-10 minutter.
    Gem 2/3 af marengs til roulade.
    Den sidste 1/3 sprøjtes ud til paddehatte. (Tylle 12 mm rund) Halvdelen store og flade og de andre højere og tynde.
    Drys hindbærstøv på toppene.
    Bag ved 110 grader i ca. 70 min varmluft.
    Smelt chokolade og brug chokolade som lim mellem top og bund.
     
    Skær rouladen til. Fordel marengs og brug en pind/gaffel til at lave bark-mønster.
    Brænd med gasbrænder.
    Pynt med paddehatte.
    God fornøjelse.

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her.