Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Skovbundsroulade

Micki-ChengMickiCheng

Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

9. november 2020

Opskrift på skovbundsroulade

WAAAUW!! Er den ikke blevet fin med de små svampe?!

Rouladen her vækker minder!!

Det var nemlig min ALLERFØRSTE kage under Den Store Bagedyst i 2015!!

5 år siden!! Det er vildt!! ????


Antal: 10 personer

Skovbundsroulade

Forfatter: MickiCheng
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 40 minutter

Ingredienser

Dej

  • 1 tsk. Vaniljepasta eller vaniljesukker
  • 3 stk. Æg
  • 60 gram Mel
  • 60 gram Kartoffelmel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 stk. Citron kun skallen

Hindbærsylt

  • 400 gram Hindbærmarmelade 1 glas
  • 1 tsk. Citronsaft

Citroncreme

  • 2 stk. Husblasblade
  • 100 gram Flødeost naturel
  • 40 gram Flormelis
  • 1 tsk. Citronskal
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 2 deciliter Fløde

Marengs og svampe

  • 1 deciliter Vand
  • 325 gram Sukker
  • 150 gram æggehvider
  • frysetørrede hindbær
  • 25 gram Chokolade

Sådan gør du

Dej

  • Bland mel, kartoffelmel og bagepulver.
    Pisk æg, vanilje og sukker til luftig æggesnaps.
    Sigt melblanding og vend det i med citronskal.
    Fordel på en bageplade og bag ved 225 grader alm. ovn i 6-8 minutter.
    Vend bunden med toppen nedad på et sukkerdrysset bagepapir.
    Træk bagepapir af og lad afkøle under fugtigt klæde.
     

Hindbærsylt

  • Kog marmeladen ind med citronsaft i en gryde til der er ca. 2,5-3 dl tilbage.
    Lad afkøle helt.
     

Citroncreme

  • Udblød husblas i vand. Pisk flødeost, flormelis, skal og 1 spsk. citronsaft sammen.
    Pisk fløden let stiv i en anden skål.
    Vrid husblas og smelt sammen med 1 spsk. citronsaft i mikroovn.
    Bland med creme og vend sammen med fløde.
     
    Fordel marmelade på bunden og derefter cremen.
    Lad 2 cm kant være fri for cremen.
    Rul rouladen ved hjælp af bagepapiret, og stil rouladen med samlingen nedad på køl.
     

Marengs og svampe

  • Kog vand og sukker op til 115 grader.
    Den skal være tyk.
    Pisk æggehvider stive og hæld den brandvarme sirup i i en tynd stråle, mens der piskes videre.
    Pisk sej og stiv i 8-10 minutter.
    Gem 2/3 af marengs til roulade.
    Den sidste 1/3 sprøjtes ud til paddehatte. (Tylle 12 mm rund) Halvdelen store og flade og de andre højere og tynde.
    Drys hindbærstøv på toppene.
    Bag ved 110 grader i ca. 70 min varmluft.
    Smelt chokolade og brug chokolade som lim mellem top og bund.
     
    Skær rouladen til. Fordel marengs og brug en pind/gaffel til at lave bark-mønster.
    Brænd med gasbrænder.
    Pynt med paddehatte.
    God fornøjelse.