
Opskrift på skindstegt laks
Nem og lækker hverdagsret. Retten her tager ikke lang tid at lave og har masse af flotte farver og sunde råvarer.
Det var sååååå lækkert!
I GastroFun PREMIUM kan du (som altid) se hele videoen. Læs mere om PREMIUM her hvis du ikke allerede er medlem.

Skindstegt laks
Ingredienser
Skindstegt laks
- 4 stk. Laksefilet Med skind
- Sukker
- Salt
- Olie Olivenolie eller smør
Grov porre/kartoffel mos
- 4 stk. Bagekartofler
- 2 stk. Porre
- 100 milliliter Piskefløde
- Salt
- Peber
- Smør
Bagte rødbeder
- 500 gram Rødbede Rå
- 8 spsk. Balsamico
- 3 spsk. Honning Flydende
- Citron
- Salt
- Peber
Servering
- Brøndkarse
Sådan gør du
Skindstegt laks
- Fisken tørres forsigtig af og drysses med salt og et nip sukker på kødsidens. Fisken steges med skindsiden nedad i olie på en varm pande. Tryg forsigtigt fisken med en paletkniv, så den ikke krummer sig - skindet skal have kontakt med panden for at blive lækkert sprødt. Når fisken begynder at blive ugennemsigtig og skindet fint brunt, kommes smør på panden og fisken vendes på modsatte side i 10-15 sekunder. Klar til servering.
Grov porre/kartoffel mos
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern på cirka 2 x 2 cm. Rens porrerne og skær dem i skiver. Sautér grøntsagerne i en gryde. Vand hældes ved så det dækker grøntsagerne. Koges i cirka 10 minutter. Hæld kogevand fra, men gem lidt til evt. at spæde mosen op med. Mos kartoflerne groft. Tilsæt fløden og evt. kogevand til du har ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Bagte rødbeder
- Skræl rødbederne og skær dem i både (mundrette stykker). Hæld dem i er ildfast fad. Bland 8 spsk balsamico og 3 spsk honning sammen og hæld det over rødbederne. Skær citronen i kvarte - pres over rødbederne og læg dem ned i fadet (skal ikke spises, blot give smag). Bages i forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 15 minutter med folie over - herefter røres der og rødbederne bages videre i 15 minutter.
Servering
- Server retten med brøndkarse eller en let salat.
Noter
