Sous vide sild og æggeblomme

Vi kender alle til den søde marineret sild eller den søde stegte sild. Vi mener ikke at sild behøver at være sød for at være lækker, så vi bruger en strategi med gastrosaltning/rimning samt sous vide til at gøre det lækkert.

Sild med karrydressing, friteret æggeblomme og rugbrød
Sous vide sild og æggeblomme
Udskriv
Pin
Antal: 2 Portioner
Ingredienser
- 3 stk. Æg
- 2 stk. Sildefilet Fersk og umarineret
- 2 loaf Rugbrød
- 1 spsk. Creme Fraiche 38 %
- 3 spsk. Hvedemel
- 3 spsk. Panko Kan også være rasp
- Krydderier Salt, peber, sukker, citronsaft og karry
Sådan gør du
Friteret æggeblomme
Tilbered æggene i sous vide/vandbad i 60 minutter ved 64 grader. Tag dem op og læg dem straks i iskoldt vand i 10 minutter.
Slå skallen forsigtigt i stykker og skyl hviden væk med lidt vand. Rul derefter forsigtigt blommen i melet og derefter i det piskede æg og derefter i pankoen (der har fået tilført salt og peber). Friter det i 190 grader varmt olie i enten en gryde eller frituregryde og server straks.Sild sous vide
Gourmetsalt den rå sild i 15 minutter og skyl saltet fra.Krydr den med peber og vakuumer fisken og sous vides i 25 minutter ved 48 grader.
Fisken er klar til servering.
Karrydressing
Brug en stor spiskefuld creme fraiche og rør lidt salt, peber, sukker, citronsaft og en del karry i den. Lad det trække i 5 minutter og det er klar til servering.Sprødt rugbrød
Skær 2 tynde skiver rugbrød og rist det hårdt på brødristeren til det er sprødt på begge sider.
Noter
Er du mere til en traditionel julefrokost, så kan du se her hvordan man handler ind til den.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.