
Opskrift på shepherds pie
En fantastisk ret…intet mindre !
Vi skal lidt tilbage i tiden…tilbage til skolekøkkenet?
Jeg mindes denne skønne ret
“FARS I FAD” oversat til et mere kulinarisk navn “SHEPHERDS PIE”?
En engelsk ret lavet på enten lammefars eller som her oksefars og masser af grønsager.
På toppen en lækker kartoffelmos med rigeligt smør, cremefraiche og reven ost?
SHEPHERDS PIE er nem at tilberede og så smager den brand hamrende godt??

Shepherds Pie
Ingredienser
- 500 gram Hakket Oksekød
- 2 stk. Gulerødder store – i tern
- 2 stk. Løg i tern
- 3 fed Hvidløg finthakket
- Bladselleri 1 stængel- i tern
- 2 deciliter Ærter frosne
- 2 spsk. Tomatpure koncenteret
- 1 tsk. Timian
- 1 tsk. Rosmarin
- 1 deciliter Vand
- 1 deciliter Rødvin
- Oksefond 3-4 spsk konc. – evt en terning opløst
- Salt og Peber
- 3 spsk. worcestershiresauce alternativ 2 spsk balsamico – 1 spsk ketchup
Sådan gør du
- Svits de udskårne grønsagerne i lidt smør. Svits dernæst oksekødet og tilføj koncenteret tomatpuré – krydderier – rødvin – fond – worchestersauce – vand og de frosne ærter. Lad det simre en 20-30 minutters tid. Imens laves kartoffelmosen: 5-6 stykkerbagekartofler skrælles og skæres i skiver. Kog kartoflerne møre og hæld vandet fra. Rør cirka 3-4 spsk. cremefraiche og cirka 40-50 gram koldt smør i. Smag til med salt og peber. Kom kødsaucen i bunden af et ildfastfad og læg derpå kartoffelmosen ovenpå. Drys med reven parmesan ost og rids et mønster med en gaffel. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-40 minutter ved 180° til overfladen er gylden?? Lad retten trække i 10 minutter inden serveringen?