Opskrift på selleribøffer
Lækre selleribøffer med grønkålspesto og hasselbagte æbler.
Vi har opskriften fra bogen: “Forunderlig mad“, hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:
“Min far lavede altid hasselbagte kartofler, når det skulle være lidt ekstra fint. Det var hans selskabsmad, hans signaturret, og han lavede det på søndage og til højtider. Jeg var helt oppe at køre, da jeg fandt ud af, at jeg kunne hasselbage stort set alle slags grøntsager. Jeg styrtede ud i køkkenet for at lave et måltid, der kunne imponere far. Men hvad der virkelig var imponerende, jeg fik min far til at spise selleribøffer, for han afskyer elles selleri uanset tilberedningsmetode. Bare for at sige, at selv den største sellerihader nok skal overleve de her bøffer.”

Selleribøffer
Ingredients
Grønkålspesto
- Valnødder En håndfuld
- Solsikkekerner En håndfuld
- 100 gram Grønkål
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk. Appelsin Saft og skal
- 2 deciliter Olie God kvalitet
- 25 gram Skimmelost
Selleribøffer
- 1 stk. Knoldselleri Revet groft
- 2 stk. Kartofler Revet groft
- 2 fed Hvidløg Pressede
- Havregryn En håndfuld
- 2 spsk. Hvedemel
- 2 spsk. Olie
- 0.25 tsk. Muskatnød
- ost God kvalitet. Revet
- Salt
- Peber
Hasselbagte æbler
- 4 stk. Æbler
- 4 spsk. Balsamico
- 0.5 spsk. Ahornsirup Eller honning
Instructions
Grønkålspesto
- Rist valnødder og solsikkekerner på en pande. Lad dem køle af, kom dem i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne til pesto. Hak det hele til en pesto, kom den i køleskabet, til du er klar til at servere – pesto smager bedst, hvis den får lov til at trække lidt.
Selleribøffer
- Bring vand i kog, blancher rodselleri og kartofler i et minut. Si vandet fra, rør rodfrugterne sammen med resten af ingredienserne til bøfferne i en skål. Steg dem på en varm pande i lidt olie, til de har fået en god skorpe – omkring 5-7 minutter på hver side. Bag dem evt. ved 180 grader i 10 minutter, hvis bøfferne ikke føles faste.
Hasselbagte æbler
- Skræl æbler, del dem i halve, og fjern kernehuset. Skær dybe, fine snit i æblerne, men stop kniven, inden den når helt igennem. Kom æblerne i et ildfast fad. Dryp balsamico og ahornsirup henover, læg stanniol henover fadet, og bag ved 180 grader i 20 minutter. Tag staniolen af, bag i yderligere 10 minutter. Tænd derefter grillfunktionen på ovnen, giv æblerne ca. 2 minutters grill – de skal være gyldne. Server selleribøfferne med et hasselbagt æble og en portion grønkålspesto. Velbekomme!