x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Salat med stenbiderrogn

Anne Mette Autzen | 11. april 2018

Vi giver dig en simpel, men yderst farverig og flot salat der passer godt til en frokost eller en forret.

Salat med stenbiderrogn

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Forret, Frokost, Salat, Stenbiderrogn
Forb. tid: 10 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 100 gram Stenbiderrogn
  • 4 loaf Syltede rødløg
  • 2 loaf Rugbrød
  • 1 stk. Avocado
  • 4 stk. Æg
  • 1 spsk. Eddike
  • 1 spsk. Salt
  • 100 gram Babyspinat
  • 50 gram Radicchio Rød

Sådan gør du

  • Grønsagerne

    Start med at vaske alle salat ingredienserne og skær dem i mindre stykker. 
    Snit bådene fra denne opskrift på syltede rødløg i tynde skiver.
    Rist rugbrødene i relativ lang tid på hver side (4-6 minuttter afhængig af hvor tørt dit brød er) og skær det i skiver også.
     

    Pocheret æg

    Sæt en stor gryde med vand i kog, og slå de fire æg ud i hver sin lille skål/glas.
    Kom eddike i vandet og skru lidt ned for varmen så vandet kun simrer.
    Lav en lille hvirvel i vandet med en ske og dump det ene æg derned. Gør det samme med de andre bagefter.
    Lad det småkoge i 3-4 minutter, hvorefter det tages op og trimmes så det ser pænt ud.
     

    Servering

    Fordel ingredienserne med spinaten og radicchioen i bunden og derefter fordel avocadoen og de ristede rugbrød ovenpå.
    Til sidst lægges der to æg på tallerkenen og det toppes af med rognen.
     

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!