ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rustik galette med tomat, feta og oliven

HENRIETTE KRISTIANSEN | 19. februar 2024
Top lækker tomatgalette: Perfekt smovsede, på én gang søde og syrlige tomater i herligt selskab med grøn pesto, oliven, feta og basilikum – alt sammen omgivet af en sprød tærtebund og toppet med ristede pinjekerner.
Rustik galette med tomat, feta og oliven

Top lækker tomatgalette: Perfekt smovsede, på én gang søde og syrlige tomater i herligt selskab med grøn pesto, oliven, feta og basilikum – alt sammen omgivet af en sprød tærtebund og toppet med ristede pinjekerner.

Et virkelig lækkert mix med smæk på smag og mums faktor!

Vi spiste den som en let hovedret, men den ku også bruges som tilbehør til en buffet.

Det er egentlig en ret så simpel tærte; fyldet er hurtigt at lave og dejen nem at arbejde med, men den kræver lidt hvile – og bagetid. Så den er skøn til weekenden eller god på hverdage med lidt ekstra tid


Rustik galette med tomat, feta og oliven
Antal: 4 personer

Rustik galette med tomat, feta og oliven

Top lækker tomatgalette: Perfekt smovsede, på én gang søde og syrlige tomater i herligt selskab med grøn pesto, oliven, feta og basilikum – alt sammen omgivet af en sprød tærtebund og toppet med ristede pinjekerner.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Forret, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Hviletid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Tærtebund

  • 175 gram Hvedemel
  • 50 gram Rugmel
  • 1 tsk. Salt
  • 75 gram Smør stuetempereret
  • 1 deciliter Yoghurt naturel eller creme fraiche

Fyld

  • 1 stk. Rødløg
  • 1 fed Hvidløg
  • 250 gram Tomater
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 tsk. Basilikum tørret
  • 1/2 spsk. Citronsaft
  • 3 spsk. Grøn pesto
  • 10 stk. Oliven sorte
  • 1/2 deciliter Feta i tern

Topping

  • 2 spsk. Pinjekerner

Sådan gør du

Tærtebund

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Rør alle ingredienser godt sammen og ælt dejen færdig på meldrysset bord.
  • Sæt på køl ca. 20 min.

Fyld

  • Hak løg og hvidløg og svits på en pande i lidt smør.
  • Skær tomaterne i skiver og tilføj til panden, svits med et par minutter.
  • Tilføj sukker, basilikum og citronsaft, rør godt sammen.

Samling af tærten

  • Rul tærtebunden ud, ca 5 mm tyk.
  • Smør bunden med pesto og fordel tomatfyldet på den – lad 4 – 5 cm af kanten være fri.
  • Drys oliven og feta oven på tomaterne og fold siderne lidt ind over fyldet. Tryk let sammen, så fyldet bliver inde.
  • Bag ca. 30 min til kanten er sprød og gylden.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande og top din tærte med dem ved servering

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)