
Opskrift på rustik galette med tomat, feta og oliven
Top lækker tomatgalette: Perfekt smovsede, på én gang søde og syrlige tomater i herligt selskab med grøn pesto, oliven, feta og basilikum – alt sammen omgivet af en sprød tærtebund og toppet med ristede pinjekerner.
Et virkelig lækkert mix med smæk på smag og mums faktor!
Vi spiste den som en let hovedret, men den ku også bruges som tilbehør til en buffet.
Det er egentlig en ret så simpel tærte; fyldet er hurtigt at lave og dejen nem at arbejde med, men den kræver lidt hvile – og bagetid. Så den er skøn til weekenden eller god på hverdage med lidt ekstra tid

Rustik galette med tomat, feta og oliven
Ingredienser
Tærtebund
- 175 gram Hvedemel
- 50 gram Rugmel
- 1 tsk. Salt
- 75 gram Smør stuetempereret
- 1 deciliter Yoghurt naturel eller creme fraiche
Fyld
- 1 stk. Rødløg
- 1 fed Hvidløg
- 250 gram Tomater
- 1 tsk. Sukker
- 1 tsk. Basilikum tørret
- 1/2 spsk. Citronsaft
- 3 spsk. Grøn pesto
- 10 stk. Oliven sorte
- 1/2 deciliter Feta i tern
Topping
- 2 spsk. Pinjekerner
Sådan gør du
Tærtebund
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Rør alle ingredienser godt sammen og ælt dejen færdig på meldrysset bord.
- Sæt på køl ca. 20 min.
Fyld
- Hak løg og hvidløg og svits på en pande i lidt smør.
- Skær tomaterne i skiver og tilføj til panden, svits med et par minutter.
- Tilføj sukker, basilikum og citronsaft, rør godt sammen.
Samling af tærten
- Rul tærtebunden ud, ca 5 mm tyk.
- Smør bunden med pesto og fordel tomatfyldet på den – lad 4 – 5 cm af kanten være fri.
- Drys oliven og feta oven på tomaterne og fold siderne lidt ind over fyldet. Tryk let sammen, så fyldet bliver inde.
- Bag ca. 30 min til kanten er sprød og gylden.
- Rist pinjekernerne på en tør pande og top din tærte med dem ved servering