x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rullesteg

REDAKTION | 15. august 2019

Lækker opskrift på den klassiske ret rullesteg. 

Denne udgave er lavet i ovnen og er fyldt med gulerødder abrikoser inden den snøres sammen.

Vi har opskriften fra bogen: “Grundkøkken”, skrevet af Mikkel Maarbjerg og Nikolaj Kirk.

Derudover har vi en opskrift på en lækker råmarineret spidskål og forfatterne anbefaler at retten serveres sammen med stegte kartofler.


Rullesteg

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

RULLESTEG

  • 4 stk. Gulerødder
  • 1 stk. Svinekam med slag. Cirka 1,2 kg
  • Salt og peber Friskkværnet
  • Rosmarin 1 kvist
  • 50 gram Abrikoser Tørrede
  • Appelsinskal Revet skal af 1 usprøjtet appelsin

RÅMARINERET SPIDSKÅL

  • 1 stk. Spidskål
  • 1 deciliter Creme Fraiche
  • 1 stk. Citron Kun saften
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 30 gram Græskarkerner
  • Dild En håndfuld
  • Salt og peber Friskkværnet

Sådan gør du

Rullesteg

  • Forvarm ovnen på 130°.
    Skræl gulerødderne og kog dem helt møre i saltet vand.
    Skær sværen af svinekammen og fjern lidt af fedtet, hvis der sidder et tykt lag.
    Skær den store sene, der sidder på fileten, af og vend kødstykket, så fedtet ligger nedad.
    Krydr kødsiden med salt, peber og rosmarin.
    Hak gulerødder og abrikoser groft og fordel blandingen på kødet.
    Rul så det hele ind i slaget som en roulade og snør den godt sammen med kødsnoren.
    Læg rullestegen på en bagerist og krydr udenpå med salt og friskkværnet peber.
    Drys skallen af appelsinen på og drys med lidt finthakket rosmarin.
    Sæt herefter stegen i ovnen i ca. 2 timer.
    Skru op for ovnen og brun rullestegen ved 220° i ca. 15 minutter.
    Tag den ud og lad den hvile i ca. 15 minutter, før den skæres i skiver.
    Server rullestegen med stegte kartofler og råmarineret spidskål.
     

Råmarineret spidskål

  • Fjern de yderste kedelige blade på spidskålen, del den i to og kassér stokken.
    Snit spidskålen i fine strimler.
    Bland cremefraiche med citronsaft og olivenolie i en skål.
    Vend spidskålen i.
    Rist græskarkernerne let på en pande.
    Lad dem køle af og kom dem i spidskålen sammen med plukket dild.
    Krydr med salt og friskkværnet peber og server.

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Vi har opskriften fra bogen: "Grundkøkken", udgivet af Politikens Forlag.