Go Back
+ servings
Antal: 4 personer

Rullesteg

Lækker opskrift på den klassiske ret rullesteg.  Denne udgave er lavet i ovnen og er fyldt med gulerødder abrikoser inden den snøres sammen.
Forfatter: Redaktion
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Dansk mad, Gæstemad, Gris, Mormormad, svinekam, Svinekød
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer 15 minutter

Ingredienser

RULLESTEG

  • 4 stk. Gulerødder
  • 1 stk. Svinekam med slag. Cirka 1,2 kg
  • Salt og peber Friskkværnet
  • 1 kvist Rosmarin
  • 50 gram Abrikoser Tørrede
  • 1 stk. Appelsinskal Revet skal af 1 usprøjtet appelsin

RÅMARINERET SPIDSKÅL

  • 1 stk. Spidskål
  • 1 deciliter Creme Fraiche
  • 1 stk. Citron Kun saften
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 30 gram Græskarkerner
  • 1 håndfuld Dild
  • Salt og peber Friskkværnet

Sådan gør du

Rullesteg

  • Forvarm ovnen på 130°.
  • Skræl gulerødderne og kog dem helt møre i saltet vand.
  • Skær sværen af svinekammen og fjern lidt af fedtet, hvis der sidder et tykt lag.
  • Skær den store sene, der sidder på fileten, af og vend kødstykket, så fedtet ligger nedad.
  • Krydr kødsiden med salt, peber og rosmarin.
  • Hak gulerødder og abrikoser groft og fordel blandingen på kødet.
  • Rul så det hele ind i slaget som en roulade og snør den godt sammen med kødsnoren.
  • Læg rullestegen på en bagerist og krydr udenpå med salt og friskkværnet peber.
  • Drys skallen af appelsinen på og drys med lidt finthakket rosmarin.
  • Sæt herefter stegen i ovnen i ca. 2 timer.
  • Skru op for ovnen og brun rullestegen ved 220° i ca. 15 minutter.
  • Tag den ud og lad den hvile i ca. 15 minutter, før den skæres i skiver.
  • Server rullestegen med stegte kartofler og råmarineret spidskål.

Råmarineret spidskål

  • Fjern de yderste kedelige blade på spidskålen, del den i to og kassér stokken.
  • Snit spidskålen i fine strimler.
  • Bland cremefraiche med citronsaft og olivenolie i en skål.
  • Vend spidskålen i.
  • Rist græskarkernerne let på en pande.
  • Lad dem køle af og kom dem i spidskålen sammen med plukket dild.
  • Krydr med salt og friskkværnet peber og server.