Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rugbrød uden surdej

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

3. juli 2019
Opskriften på saftigt hjemmelavet rugbrød uden surdej! Supernemt. Hjemmebag når det er bedst. Frisk og lækkert.

Opskrift på rugbrød uden surdej

Opskriften på saftigt hjemmelavet rugbrød uden surdej!

Det er bestemt ikke fordi, vi skal diktere, hvad der er dansk, og hvad der ikke er – men rugbrød er simpelthen noget af det mest pæredanske, vi kan bryste os af herhjemme.

Rugbrødet er desuden elsket af flere andre folkefærd, og selv i visse steder af USA er man ved at få øjnene op for det grove, mørke bagværk.

Du kan pynte dit lækre hjemmebagte rugbrød med birkes, sesam, eller hvad du foretrækker- I så fald drysser du det ned i rugbrødsformen efter du har smurt formen med olie, ligesom du giver et drys ovenpå dejen, efter den er hældt i formen.


Servings: 1 rugbrød

Rugbrød uden surdej

Opskriften på saftigt hjemmelavet rugbrød uden surdej! Supernemt. Hjemmebag når det er bedst. Frisk og lækkert.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 2 timer 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter

Ingredients

  • 400 gram Vand koldt
  • 150 gram Kærnemælk
  • 100 gram Hvidtøl
  • 15 gram Gær
  • 1 tsk. Lys sirup
  • 2 tsk. Salt
  • 8 spsk. Rugkerner skårne
  • 7 spsk. Hørfrø
  • 2.5 deciliter Solsikkekerner
  • 8.5 deciliter Rugmel fuldkorns
  • 25 gram Olie smagsneutral, til at smøre formen

Instructions

  • Find en skål.
  • Kom vand, kærnemælk og hvidtøl i skålen.
  • Tilsæt gæren og lad den opløse.
  • Kom nu den lyse sirup, salt, rugkerner, solsikkekerner, hørfrø og fuldkornsrugmelet i skålen.
  • Rør dejen godt sammen - det tager 10 minutters tid. Du kan med fordel bruge en røremaskine.
  • Tag din rugbrødsform - den skal kunne rumme små 3 liter. Brug hellere en lidt for stor end lidt for lille form, da rugbrødet vil hæve. Smør formen med olien. Hæld dejen i formen.
  • Dyp en spiseske i vand og brug bagsiden af skeen til at glatte overfladen af dejen ud.
  • Dæk nu formen til med film.
  • Sæt formen på køl i et døgn.
  • Tag formen ud af køleskabet.
  • Lad den stå i 2 timers tid ved stuetemperatur.
  • Tænd din ovn på 190 grader almindelig ovn. Sæt rugbrødet i ovnen.
  • Bag i 90 minutter.
  • Tag rugbrødet ud af ovnen.
  • Vend brødet ud på bordet.
  • Bank i bunden af rugbrødet med fingrene - hvis det lyder hult, er det færdigt, og hvis ikke, skal det have yderligere 10 minutter i ovnen. Når rugbrødet er færdigt, lader du det afkøle fuldstændig, før du skære det ud i skiver.