Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rødbedetærte med gedeost

gastrofunlogoRedaktion
   
23. august 2019
Opskrift på en god vegetarret i form af en madtærte. Her har vi en kombination af rødbede og gedeost, der altid passer godt sammen.Vi har opskriften fra bogen:

Opskrift på rødbedetærte med gedeost

Opskrift på en god vegetarret i form af en madtærte.

Her har vi en kombination af rødbede og gedeost, der altid passer godt sammen.

Vi har opskriften fra bogen: “Den store mad for begyndere“, skrevet af Linn Grubbström & Jacob Damgaard. De giver følgende tip til opskriften:

“Brug en tandstik for at se, om tærten er gennembagt. Hvis der hænger noget ved tandstikken, skal tærten bage lidt længere. Du kan lægge lidt sølvpapir på toppen, så den ikke brænder på.”

Bogen har fokus på billigere og lette retter og der er især stor hjælp af hente, da det er en billedkogebog.


Antal: 2 personer

Rødbedetærte med gedeost

Opskrift på en god vegetarret i form af en madtærte. Her har vi en kombination af rødbede og gedeost, der altid passer godt sammen.Vi har opskriften fra bogen:
Forfatter: Gæsteindlæg
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 55 minutter

Ingredienser

  • 3 stk. Rødbede
  • 6 kviste Timian
  • 2.5 deciliter Fløde Madlavningsfløde
  • 3 stk. Æg
  • 1 tsk. Honning
  • 125 gram Smør
  • 1 spsk. Vand
  • 100 gram Gedeost
  • 2 spsk. Olie
  • 3 deciliter Mel
  • 2 spsk. Balsamico
  • 0.25 tsk. Peber
  • 1 stk. Rødløg
  • 1.5 tsk. Salt

Sådan gør du

  • Bland mel og ½ tsk. salt i en skål. Smuldr smørret i.
  • Arbejd det sammen til en dej. Tilsæt lidt vand, hvis dejen ikke kan hænge sammen.
  • Tryk dejen ud i en tærteform (circa 28 cm i diameter). Sæt den i køleskab i 20 minutter. Du kan også købe en færdig tærtedej.
  • Prik tærtedejen med en gaffel.
  • Bag den ved 200 grader i 10 minutter.
  • Skræl rødbederne. Riv dem groft.
  • Hak timian. Skær løget i tynde både.
  • Varm olien på en pande. Tilsæt løg, timian og balsamico. Steg i 5 minutter.
  • Læg løgblandingen i tærteformen. Fordel rødbederne over.
  • Smuldr gedeosten over rødbederne.
  • Pisk æg, fløde, honning, 1 tsk. salt og peber sammen.
  • Hæld blandingen over tærten.
  • Bag ved 200 grader i 35-40 minutter.
  • Servering.