
Opskrift på rød karrygryde med ris og kyllingekødboller
Den her ret er måske nok lidt anderledes, men på alle måder fantastisk velsmagende! Cremet og krydret med små kyllingekødboller og den lækreste sovs af bla. kokosmælk og peanutbutter. Sovsen er desuden smagt til med rød karrypasta; et blandingskrydderi, der købes færdigt, som blandt andet indeholder chili. Det er altså en ingrediens med en ganske potent smag, men mængden du bruger kan selvfølgelig tilpasses efter, hvor stærkt du ønsker det.
Der er smæk på smagen i denne ret og kombien af de lidt utraditionelle ingredienser, det kan virkelig noget!
Jeg serverer karrygryden med ris og lidt gnavegrønt og så har du altså en ret der både nem, top lækker og absolut børnevenlig (bar husk at justere styrken i smagen).

Rød karrygryde med ris og kyllingekødboller
Ingredients
Kødboller
- 450 gram Hakket Kylling
- 1 tsk. Stødt ingefær
- 1 fed Hvidløg knust
- 1 tsk. Karrypaste rød
- 2 spsk. Fiskesauce
- Smør til stegning
Rød karrysovs
- 2 fed Hvidløg finthakket
- 1 stk. Hvidløg finthakket
- 1 stk. Rød peberfrugt i strimler
- 1 dåse Kokosmælk stor
- 2 spsk. Peanutbutter
- 2 tsk. Karrypaste rød
- 1 spsk. Limesaft
- 3 spsk. Fiskesauce
Tilbehør
- Ris Kogte
Instructions
Kødboller
- Rør alle ingredienser sammen til en fars. Form små kødboller og steg dem i lidt smør, til de er gyldne på alle sider. Tag dem af panden.
Rød karrysovs
- Svits hvidløg, løg og peberfrugt på panden 3-4 minutter.
- Tilsæt resterende ingredienser og giv sovsen et opkog. Lad simre 5 minutter.
- Smag evt. til med mere karrypasta, fiskesovs og/eller lime.
- Put kødbollerne på panden og lad dem simre sammen med sovsen et par minutter.
- Server hele herligheden med grove ris og lidt friske krydderurter på toppen