ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Risotto

PER ASMUSSEN | 20. august 2018

Her får du grundopskriften på en klassisk italiensk risotto. 

Denne risotto består i al sin enkelhed af ris, løg, hvidløg, hønsefond, lidt hvidvin og revet parmesan, og den er ligeså velsmagende, som den er enkel. 

Server den som forret eller tilbehør, eller lad den danne grundlag for andre varianter af risotto. 


Risotto

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 250 gram Arborioris italienske risottoris
  • 1 stk. Løg
  • 1 clove Hvidløg
  • 2 deciliter Hvidvin
  • 1.5 liter Hønsefond
  • 100 gram Parmesan friskrevet
  • Smør
  • Olivenolie
  • Hvidvinseddike
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Pil og hak løg og hvidløg fint.
    Opvarm en tykbundet gryde og sautér løg og hvidløg i en blanding af smør og olie. Steg, til løgene er klare og bløde, men ikke brune.
    Tilsæt ris og lad dem stege med, til de begynder at suge fedtstoffet til sig. Tilsæt herefter hvidvin og lad det koge væk. 
    Kom den kogende bouillon ved lidt ad gangen og lad det koge næsten væk, inden du tilsætter mere. Rør næsten uafbrudt i risottoen undervejs. 
    Efter cirka 20 minutter er risene møre. De skal ikke være bløde som risengrød, men stadig have en lille smule bid. Risottoen må endelig heller ikke være tør i det, snarere lidt flydende. 
    Tag gryden af varmen og rør parmesan og ekstra smør i. Smag til med salt, peber og hvidvinseddike og server omgående. 
    Risotto

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.