x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Risotto med svampe

GYLDENDAL | 30. august 2019

Dejlig klassisk risottoopskrift med svampe. 

Svampene giver retten masser af umami og hvis man vælger at bruge en grøntsagsfond til opskriften, så er den også en vegetarret.

Vi har opskriften fra bogen: “DET KAN JEG IKKE LI’ – ENDNU!“, hvor forfatteren Christian Bitz skriver følgende om den:

“Blege ris med masser af smør og parmesan er måske ikke det sundeste, men en cremet, veltilberedt risotto smager altså himmelsk. Og det er og bliver en fremragende måde at få børnene til at stifte bekendtskab med svampe.”


Risotto med svampe

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Gyldendal

Ingredienser

  • 1 liter fond
  • 1 stk. Løg
  • 2 clove Hvidløg
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 deciliter Hvidvin tør
  • 400 gram Risottoris
  • 50 gram Parmesan
  • 400 gram Svampe blandede, fx champignon, shiitake, østershatte, kejserhatte, kantareller
  • 20 gram Smør
  • Salt og peber
  • Krydderurter friske, fx persille

Sådan gør du

  • Varm fonden op i en gryde.
    Pil og hak løg og hvidløg fint og svits dem i en gryde med olie, til de er klare.
    De må ikke tage farve.
    Tilsæt risene og svits yderligere et par minutter.
    Tilsæt hvidvinen og lad retten simre, mens du rører rundt.
    Tilsæt 1 dl fond, mens der røres rundt.
    Tilsæt over de næste 15-20 minutter resten af fonden med 1 dl ad gangen og rør grundigt rundt, mens retten småsimrer.
    Risene skal koges møre, men stadig have bid.
    Hvis du løber tør for fond, kan du tilsætte kogende vand.
    Mens risottoen hygger – og du holder øje og rører rundt – kan du klargøre svampe og ost.
    Rens alle svampene, skær dem i store stykker og rist dem i smør.
    De skal tage lidt farve.
    Riv parmesanosten.
    Når risottoen er mør (med bid) tilsætter du svampe og parmesan og vender det hele godt sammen.
    Smag til med salt og peber.
    En klat smør eller to er en god idé her, men ikke nødvendigt.
    Lad din risotto hvile i et par minutter under låg inden servering.
    Anret med friske urter og lidt revet parmesan på toppen.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

DET KAN JEG IKKE LI' - ENDNU!

Vi har opskriften fra: "Det kan jeg ikke li'...endnu".