Træt af risengrød der brænder på? Vores opskrift på risengrød under dynen brænder ikke på og kræver kun en tykbundet gryde, en dyne og en masse tålmodighed.

Opskrift på risengrød i sengen
Træt af risengrød der brænder på? Vores opskrift på risengrød under dynen brænder ikke på og kræver kun en tykbundet gryde, en dyne og en masse tålmodighed.

Servings: personer
Risengrød i sengen
Træt af risengrød der brænder på? Vores opskrift på risengrød under dynen brænder ikke på og kræver kun en tykbundet gryde, en dyne og en masse tålmodighed.
Ingredienser
- 1 deciliter Vand
- 2 liter Sødmælk
- 260 gram Grødris
- 5 gram Salt
- Smør
- Kanelsukker
Sådan gør du
- Når man laver risengrød er det vigtigt at bruge en tykbundet gryde.
- Start med at hælde vandet op i gryden og få det til at koge. Tilsæt 2-3 dl ad gangen af sødmælken under omrøring. Når mælken koger tilsættes risen og saltet og få det til at koge igen.
- Tag gryden af komfuret og pak det ind i et håndklæde og evt. et tæppe.
- Kom det ind under din dyne og lad det stå i et par timer. Du kan evt. hver time tage det op på komfuret og kog det op i et minut eller to. Det vil få tilberedningstiden til at falde med en times tid.
- Efter 3-4 timer kan du fjerne din risengrød under dynen og sætte det tilbage på komfuret.
- Kog det i et par minutter under omrøring og grøden er klar til servering.
- Server med kanelsukker og en smørklat.
Noter
Har du ikke tålmodighed til at stå sætte grøden under dynen, så har vi her en opskrift på at lave grøden på komfuret. Se den her.
Er du så heldig at eje en røremaskine med varmefunktion, så kan du lave risengrøden i den. Se en opskrift på det her.
Hvis du har rester, så kan du bl.a. bruge det til at lave klatkager med. Se opskriften her.