x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Risengrød i sengen

METTE | 27. maj 2018

Træt af risengrød der brænder på? Vores opskrift på risengrød under dynen brænder ikke på og kræver kun en tykbundet gryde, en dyne og en masse tålmodighed.


Risengrød i sengen

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 4 timer 10 minutter
Antal: 8 Portioner
Forfatter: Mette

Ingredienser

  • 1 deciliter Vand
  • 2 liter Sødmælk
  • 260 gram Grødris
  • 5 gram Salt
  • Smør
  • Kanelsukker

Sådan gør du

  • Når man laver risengrød er det vigtigt at bruge en tykbundet gryde.
    Start med at hælde vandet op i gryden og få det til at koge. Tilsæt 2-3 dl ad gangen af sødmælken under omrøring. Når mælken koger tilsættes risen og saltet og få det til at koge igen.
    Tag gryden af komfuret og pak det ind i et håndklæde og evt. et tæppe. 
    Kom det ind under din dyne og lad det stå i et par timer. Du kan evt. hver time tage det op på komfuret og kog det op i et minut eller to. Det vil få tilberedningstiden til at falde med en times tid. 
    Efter 3-4 timer kan du fjerne din risengrød under dynen og sætte det tilbage på komfuret.
    Kog det i et par minutter under omrøring og grøden er klar til servering.
    Server med kanelsukker og en smørklat. 

Noter

Har du ikke tålmodighed til at stå sætte grøden under dynen, så har vi her en opskrift på at lave grøden på komfuret. Se den her.
Er du så heldig at eje en røremaskine med varmefunktion, så kan du lave risengrøden i den. Se en opskrift på det her.
Hvis du har rester, så kan du bl.a. bruge det til at lave klatkager med. Se opskriften her.

Om forfatteren


Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?