x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Risengrød

ANNE METTE AUTZEN | 5. oktober 2018

Hvem elsker ikke risengrød? Det gør i hvert fald de fleste børn og barnlige sjæle, men mon ikke også mange voksne er glade for grøden?

Herhjemme elsker både børn og voksne risengrød med kanelsukker, smørklat og et glas solbærsaftevand eller nisseøl til.

Husk, at du skal røre i grøden meget ofte, når du koger risengrød. Så gå ikke fra den i længere tid ad gangen, men bliv i nærheden af gryden under hele processen.


Risengrød

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 4 deciliter Grødris
  • 4 deciliter Vand
  • 1 tsk. Salt fint
  • 2 liter Sødmælk

Sådan gør du

  • Kom ris, salt og vand i en gryde
    Bring gryden i kog og lad risene koge i 2-3 minutter under omrøring.
    Tilsæt mælken og lad den koge op under konstant omrøring.
    Når mælken koger, skrues der ned til svag varme.
    Kog grøden i 40-50 minutter, til grøden er tyknet og har den ønskede konsistens!
    Server risengrøden med kanelsukker og smørklat.
    Drik solbærsaftevand eller nisseøl til - velbekomme!
    Risengrød
    Risengrød

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!