x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rejesalat

NINNA HERTHA POST JENSEN | 27. september 2018

En lækker rejesalat er altid godt, særligt, når den som her, får følgeskab af friske grøntsager og sprøde rødbedespirer.

Salaten er let at lave, og samspillet mellem grøntsager, rejer og dressing fungerer helt optimalt i denne opskrift.  

Server salaten som en let og lækker frokost- eller forret.


Rejesalat

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Ninna Hertha Post Jensen

Ingredienser

  • 300 gram Rejer Store, grønlandske rejer
  • 1 deciliter Creme Fraiche kan erstattes af skyr eller yoghurt naturel
  • 2 spsk. Mayonnaise
  • 1 tsk. Sød paprika
  • 2 spsk. Ketchup
  • Citronsaft
  • 1 tsk. Sukker
  • Krydderier salt og peber
  • 0.5 stk. Agurk
  • 2 stk. Forårsløg
  • 2 stk. Tomater
  • 1 package Rødbedespirer
  • 1 stk. Citron i kvarte

Sådan gør du

  • Bruger du frosne rejer, skal de helst optøes i køleskabet natten over.
    Læg rejerne i en sigte og lad dem dryppe godt af. Dup dem derefter tørre med et viskestykke.
    Rør cremefraiche, mayonnaise, ketchup, paprika og sukker sammen i en skål. Smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.
    Vend de afdryppede rejer i dressingen og fordel rejesalaten i en skål eller i 4 portionsglas. 
    Skyl agurken, halver den og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i tynde skiver.
    Skyl og snit forårsløgene i tynde skiver.
    Skyl tomaterne og skær den i både.
    Anret grøntsagerne oven på rejesalaten og pynt hver portion med en citronbåd samt rødbedespirerne.
    Server retten med flute som forret eller frokostret.

Om forfatteren