Opskrift på rawcake
Lækker rawcake med chokolade og masser af varme krydderier.
Kagen skal ikke bages og er sågar vegansk, samt laktose- og mælkefri.
Vi har opskriften fra bogen: “Plus 40 minus 10“. Bogen er skrevet af Alice Apel Hartvig & Majbritt L. Engell og de skriver følgende om opskriften: “God som børnevenlig snack”.

Antal: stk.
Rawcake
Ingredienser
Bund
- 200 gram Mandler
- 50 gram Havreklid
- Appelsinskal skallen fra ½ appelsin
- 100 gram Abrikoser tørret
- 1 tsk. Sukker
- 1 tsk. Kanel
- 1 tsk. Kardemomme
- 50 gram Mørk chokolade 70-80 %
- Vand 1/2 - 1 dl
Topping
- 2 deciliter Kakao pulver
- 50 gram Hasselnødder
- Appelsinskal skallen fra 1 økologisk appelsin
- 3 spsk. Kokosolie
- 3 spsk. Honning flydende dansk honning
Pynt
- Bær eller hyldeblomster - friske
- Solbærsyltetøj lidt
- hakkede mandler lidt
Sådan gør du
Bund:
- Blend mandler, havreklid, appelsinskal, abrikoser, sukker, krydderier, chokolade godt. Tilsæt vand, og blend til en ensartet grov masse. Læg bagepapir i en springform på 20 cm. Fordel massen i formen.
Topping:
- Blend ingredienserne, og fordel over bunden. Stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer. Drys med friske bær, hyldeblomster, syltetøj eller hakkede mandler.