x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rabarberflødeis

MONA | 9. september 2021

Dejlig og simpel rabarberflødeis 

En rabarberkompot blandes med æggesnaps og flødeskum og vupti, så har du en lækker is der både er sød og syrlig.

Jeg må indrømme at efter at have lånt en ismaskine af min svigerdatter for et par uger siden, så er jeg gået i selvsving og har bl.a. lavet chokoladeis og hyldeblomstsorbet.

Rabarberflødeis


Rabarberflødeis

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Is, rabarber, Sødt
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 750 gram
Forfatter: Mona

Ingredienser

Rabarberis

  • 500 gram Rabarber
  • 125 gram Sukker
  • 4 stk. Pasteuserede æggeblommer
  • 90 gram Flormelis
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 5 deciliter Piskefløde

Sådan gør du

  • Skyl dine rabarber og skær dem i mindre stykker på cirka 1,5-2,5 cm tykkelse.
    Kom dem op i en gryde sammen med sukkeret.
    Bring det i kog under jævnlig omrøring.
    Lad det simre i 7-10 minutter, til de er møre.
    Tag det ud af gryden og kom det i en bøtte med låg.
    Sæt på køl og sørg for at det bliver helt kold før du går videre. Du vil sagtens kunne lave denne rabarberkompot dagen inden.
    Kom vaniljesukker, flormelis og æggeblommer i en stor skål.
    Pisk det skummende og tykt, så du får en æggesnaps.
    Vend rabarberkompotten i og rør det sammen forsigtigt med en dejskraber.
    Letpisk fløden til en skum,
    Vend flødeskummet i massen og brug en dejskraber til at fordele det forsigtigt. Det handler om at få en ens masse hvor man ikke får slået luften ud af.
    Kom isen i en ismaskine og kør den i 30-40 minutter.
    Sæt isen i fryseren i minimum 6 timer.
    Tag den ud af fryseren 10-15 minutter før den skal spises.
    Velbekomme.

Noter

Rabarberis uden ismaskine

Hvis du ikke har en ismaskine, så kan du sætte bøtten i fryseren og hver 5-10. minut tage den ud og røre den godt rundt. Fortsæt indtil isen har den konsistens du ønsker. Den bliver selvfølgelig ikke lige så god som med en ismaskine, men den smager stadig dejligt. 

Om forfatteren