ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chokoladeis

MONA | 7. september 2021
Mit bud på en dejlig lækker cremet chokoladeflødeis med få ingredienser. Isen består af en legeret fløde-mælkemasse der er blandet op med kakao og mørk chokolade.

Mit bud på en dejlig lækker cremet chokoladeflødeis med få ingredienser.

Isen består af en legeret fløde-mælkemasse der er blandet op med kakao og mørk chokolade.

Jeg har lavet den her på mørk chokolade med en kakaoprocent cirka 50 %, da min mand ikke er så meget til bitter chokolade som man typisk får med en højere kakaoprocent. Jeg har tidligere lavet den med en mørk chokolade på cirka 65 % og det fungerer også godt.

Hvis du ønsker den en smule mindre fedtfattig, så kan du bruge minimælk i stedet for sødmælk, det har jeg også haft succes med.

Chokoladeis


Antal: 750 gram

Chokoladeis

Mit bud på en dejlig lækker cremet chokoladeflødeis med få ingredienser. Isen består af en legeret fløde-mælkemasse der er blandet op med kakao og mørk chokolade.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Mona
Ret: Dessert, Sødt
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Chokoladeis

  • 125 gram Mørk chokolade
  • 250 gram Sødmælk
  • 250 gram Piskefløde
  • 15 gram Kakao pulver
  • 70 gram Æggeblommer cirka 4 stk.
  • 120 gram Sukker

Sådan gør du

  • Hak din chokolade, med mindre du bruger knapper. Kom det hele i en skål.
  • Skrab kornene ud af din vaniljestang, ved at flække den og skrabe kornene ud.
  • Kom mælk, fløde og kakaopulveret i en gryde sammen med vaniljekornene og stangen.
  • Bring massen i kog under omrøring.
  • Kom sukker og æggeblommer i en anden skål og pisk det tykt og skummende, så det bliver til en æggesnaps.
  • Hæld en smule af den varme fløde-mælke-masse over i æggesnapsen. Pisk kraftigt mens du gør det, så du ikke hæver temperaturen i æggemassen så meget at den ender som røræg. Fortsæt indtil begge masser er blandet.
  • Kom det hele tilbage i en gryde og sæt varmen på mellem-lav varme (5/6 ud af 14 på mit komfur).
  • Rør konstant med en dejskraber indtil du når 85 grader - så er massen legeret.
  • Hæld massen igennem en sigte og ned i skålen med hakket chokolade/knapper.
  • Nu handler det om at få massen kølet ned til cirka 5 grader hurtigst mulig. Det kan du f.eks. gøre ved at sætte skålen ned i et isbad/koldt vand mens du jævnligt rører rundt.
  • Kom massen i en bøtte med låg og sæt den i køleskabet, til den er helt kold.
  • Hæld massen på en ismaskine og kør den indtil den er fast og cremet i stil med en softice. 
  • Kom den tilbage i en tætsluttet bøtte og sæt den i fryseren.
  • Jeg anbefaler at du tager isen ud af fryseren cirka 30 minutter før den skal spises, så er konsistensen som den skal være.

Noter

Chokoladeis uden ismaskine

Hvis du ikke har en ismaskine, så kan du sætte bøtten i fryseren og hver 5-10. minut tage den ud og røre den godt rundt. Fortsæt indtil isen har den konsistens du ønsker. Den bliver selvfølgelig ikke lige så god som med en ismaskine, men den smager stadig dejligt. 

Om forfatteren