Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Råstegte kartofler

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

8. oktober 2020
Sprøde og lækre råstegte kartofler - samt tricket til at lykkedes med dem hver gang. Råstegte kartofler eller "runde pande pomfritter" som jeg kalder dem over for min 4 årige datter, er et sikkert hit til det meste kød, f.eks. en wienerschitzel, en god bøf eller koteletter.

Opskrift på råstegte kartofler

Sprøde og lækre råstegte kartofler – samt tricket til at lykkedes med dem hver gang.

Råstegte kartofler eller “runde pande pomfritter” som jeg kalder dem over for min 4 årige datter, er et sikkert hit til det meste kød, f.eks. en wienerschitzel, en god bøf eller koteletter.

Vi er ikke smørforskrækkede herhjemme, så de skal helst bades i smør når vi laver disse kartofler eller f.eks. brasede kartofler. Du kan selvfølgelig bruge mindre eller erstatte det af smagsneutral olie, andefedt eller lignende.

Råstegte kartofler


Antal: 2 personer

Råstegte kartofler

Sprøde og lækre råstegte kartofler - samt tricket til at lykkedes med dem hver gang. Råstegte kartofler eller "runde pande pomfritter" som jeg kalder dem over for min 4 årige datter, er et sikkert hit til det meste kød, f.eks. en wienerschitzel, en god bøf eller koteletter.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Kartofler
  • 70 gram Smør
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Start med at skrælle dine kartofler og skær dem i cirka 0,5 - 1 cm tykke skiver. Brug gerne et mandolinjern, så de bliver lige tykke.
    Et godt tip til at få ekstra sprøde kartofler er at få trukket stivelsen ud af dem.
    Jeg gør det typisk ved at hælde koldt vand i tre skåle. Først kommer jeg kartoflerne i den første skål og lader dem ligge der i 1 minut. Så tages de op og over i den næste skål og får 1 minut der. Til sidst kommer de i den sidste skål og får et minut. 
    Tag dem op af skålen og placer dem på et rent viskestykke. Nu vil du faktisk se stivelsen i de forskellige skåle og at der bliver mindre og mindre i hver skål.
    Kom smør på panden og tænd den ved middel høj varme (cirka 9/10 ud af 14 på mit komfur) og kom kartoflerne på. 
    Krydr med salt og peber.
    Man kan ikke lave for store portioner, da det er vigtigt at de ligger cirka i 1 lag.
    Vend dem løbende og de er klar efter cirka 25-35 minutter. Tilsæt løbende mere fedstof, hvis kartoflerne får suget dem alle.
    Tag dem af panden og kom dem gerne på noget fedtsugende papir/rent viskestykke inden servering.