
Opskrift på quinoasalat med kål, gulerødder, laks og avocado
Dejlig fyldig quinoasalat med kål, gulerødder, avocado og laks – serveret med krydderurtedressing, feta og saltede mandler. En virkelig dejlig måltidssalat til frokost eller aftensmad.
Kål og quinoa er vendt sammen med en hurtig marinade – den giver smag og tager lidt af tygge-drøjheden ud af kålen.
Gulerødder tilføjer sprødhed og sammen med fed fisk, cremet feta, mild dressing og knasende mandler, ja så har du altså bare et herligt og smagfuldt mix.
Salaten er nem og hurtig at trylle frem og den efterlader maven mæt og tilfreds.
Quinoa kan købes på dåse – kogte og klar til brug. Alternativt kan du selvfølgelig koge dine egne quinoa, så skal kogetiden på dem bare regnes ind i tilberedningstiden.

Quinoasalat med kål, gulerødder, laks og avocado
Ingredienser
- 2 blade Spidskål
- 2 deciliter Quinoa kogt
- 2 håndfuld feldsalat el. anden grøn salat
- 1 stk. Gulerødder stor
- 125 gram Varmrøget laks
- 1 stk. Avocado moden
- 1 deciliter Feta
- 1 håndfuld Saltede mandler kan erstattes af andre nødder, frø el. kerner
Marinade
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- 1/2 tsk. sød sennep
- 1 tsk. flydende honning
Krydderurtedressing
- 1 deciliter Creme Fraiche
- 1 tsk. Sød sennep
- 1 tsk. Honning flydende
- 1 tsk. Citronsaft
- 1 deciliter Krydderurter hakkede og friske – jeg brugte persille og basilikum
Sådan gør du
- Rør marinaden sammen.
- Snit spidskålen fint og vend sammen med quinoa og marinade.
- Skræl guleroden og fortsæt med at skrælle strimler af, som tilføjes til skålen sammen med feldsalat. Vend gulerødder sammen med kål og quinoa og anret derefter blandingen på 2 tallerkner.
- Fordel også laks, avocado, feta og hakkede mandler på tallerknerne.
- Rør krydderurtedressingen sammen og dryp lidt på salaten – servér med resten af dressingen on the side