Kødfri dag….?
Så vil jeg godt slå et slag for denne skønne quinoa lasagne, sprængfyldt med grøntsager og smag…. ?
Den veksler mellem lag af grøntsagssovs, bagte auberginer og ostecreme… lyder det langhåret og kedeligt..? Det er det overhovedet ikk! Den smager helt fantastisk og er fyldt med med både vitaminer, proteiner og fibre.
De mange forskellige strukturer og smagsindtryk gør, at man intet mangler i denne ret overhovedet – også selvom den er uden kød, og så er den jo super sund ?
Retten er lavet i et lille ovnfast fad og er til 2-3 personer, afhængig af hvor sulten man er.
Quinoalasagne med grønt
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
Grøntsagssauce
- 1 stk. Løg
- 2 clove Hvidløg
- 0.5 stk. Squash
- 0.5 stk. Peberfrugt
- 2 stk. Gulerødder store
- 1 stk. Sødkartoffel medium størrelse
- Salt og peber
- 0.5 spsk. Basilkum tørret
- 0.5 spsk. Oregano tørret
- 1 tsk. Paprika
- 0.25 tsk. Chili
- 1 can Hakket Tomater
- 70 gram Tomatpure
- 2.5 deciliter Grøntsagsbouillon
- 1 deciliter Quinoa
Aubergine
- 1 stk. Auberginer
- Olie lidt
- Salt lidt
Ostecreme
- 125 gram Hytteost
- 0.5 deciliter Mælk
- 25 gram Parmesan revet
- 0.5 tsk. Muskatnød
Sådan gør du
Grøntsagssauce
- Hak løget fint, knus hvidløgene og steg begge dele i en gryde i lidt smør. Skær squash og peberfrugt i tern og steg dem med i gryden. Riv gulerødder og sød kartoffel og put i gryden. Krydr godt med salt, peber og tilsæt basilikum, oregano, paprika og chili. Steg grøntsagerne til de falder lidt sammen og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré boullion og quinoa. Lad sovsen simre i 20 minutter.
Aubergine
- Skær auberginen i tynde skiver (4-5 mm) og put dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie og drys med lidt salt. Bag 15 minutter i ovn ved 200 grader.
Ostecreme
- Rør alle ingredienser til ostecremen sammen.
Lasagne
- Saml din lasagne ved at lægge et lag sovs nederst i et lille fad. Put et lag ostecreme på og derefter et lag aubergine. Fortsæt til alt er brugt. Slut af med et lag sovs og top med mozzarellaskiver. Bag 20 minutter ved 200 grader. Drys med persille og nyd ?
Om forfatteren
Instragram madblogger (henriette_ak)
Følg min Instagram profil her.