
Opskrift på purerede rødbeder med yoghurt og za’atar
Purerede rødbeder med yoghurt og za’atar er en farverig og smagfuld ret, der kombinerer den jordagtige sødme fra rødbeder med cremet yoghurt. Retten får et ekstra løft af za’atar, en aromatisk krydderiblanding af timian, sumac, ristede sesamfrø og havsalt, som tilfører en balanceret, syrlig og nøddeagtig smag.

Purerede rødbeder med yoghurt og za’atar
Ingredienser
- 1 kg Rødbeder Mellemstore
Puré
- 250 gram Græsk Yoghurt
- 2 fed Hvidløg Finthakket
- 1 stk Chili Rød hollandsk Chili – hakket uden kerner
- 20 gram Sirup Dadelsirup eller ahornsirup
- 50 milliliter Olivenolie + ekstra til at dryppe med
- 20 gram Za’atar
Tilbehør
- 2 stk Forårsløg – fintskåret
- 15 stk Hasselnødder Ristede & knuste
- 60 gram Gedeost (Frisk ) eller fårefeta – skåret i macédoine terninger
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Saltbag rødbederne i ovnen i 1,5 time, eller utildækket i en bradepande i 1 time, indtil de er møre.
- Fjern skindet fra rødbederne, når de er kølet lidt af, og skær dem i seks både hver. Lad dem køle helt af.
- Kom rødbederne og puré-ingredienserne (yoghurt, hvidløg, chili, dadelsirup og olivenolie) i en blender, og blend indtil du får en glat puré.
- Rør za’atar i puréen og smag eventuelt til med mere salt.
- Anret puréen på en tallerken og top med forårsløg, hasselnødder, gedeost og dryp lidt ekstra olivenolie over.
Noter
Pr. kg rødbeder bruges ½ liter eddike, 10 g salt, 175 g sukker, 10 hvide peberkorn, 5 nelliker og 1 stk. peberrod. Kog rødbederne i 45-60 minutter, afskald dem under rindende vand, og skær dem i skiver. Kom rødbederne i et skoldet sylteglas sammen med den fintrevne peberrod. Kog lagen og hæld den over rødbederne, luk låget og opbevar i køleskab. Lad dem trække i en uge før brug. Peberroden både konserverer og giver ekstra smag.


