ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pulled Pork i ovn

PER ASMUSSEN | 8. marts 2018
Har du også forelsket dig i den lækre, smagfulde spise pulled pork? 
Med denne opskrift kan du give dig i kast med at prøve den amerikanske klassiker af i dit eget køkken.

Har du også forelsket dig i den lækre, smagfulde spise pulled pork?

Med denne opskrift kan du give dig i kast med at prøve den amerikanske klassiker af i dit eget køkken. Vi har valgt at benytte os af en spanske luksusgris Iberico, som også er kendt som sortfodsgris, du kan selvfølgelig bruge en hel almindelig nakkefilet. Pulled pork laves af nakkefileten på grisen, som langtidssteges i ovnen med en rub af forskellige varme krydderier. Efter stegetiden er kødet så mørt, at du kan trække det fra hinanden – heraf kommer navnet pulled pork.

Har du mod på at prøve at lave din pulled pork med sous vide teknikken, så har vi en opskrift her.

Hvis du ønsker at lave den på grillen, så har vi en opskrift her.


Pulled Pork i ovn

Har du også forelsket dig i den lækre, smagfulde spise pulled pork? 
Med denne opskrift kan du give dig i kast med at prøve den amerikanske klassiker af i dit eget køkken.
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 16 timer 40 minutter
Tilb. tid: 16 timer 40 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

Sprængning

  • 1 kilogram Nakkefilet Iberico gris
  • 2 liter Vand
  • 100 gram Salt
  • 70 gram Sukker
  • 4 stk. Laurbærblad
  • 10 stk. Peberkorn

Dryrub

  • 4 spsk. Brun farin
  • 3 spsk. Paprika
  • 1 spsk. Røget paprika
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Hvidløgspulver
  • 1 tsk. Løgpulver
  • 1 tsk. Chilipulver

Sådan gør du

Sprængning

  • Start med at lave et hurtigt opkog på saltet, sukkeret, laurbærbladene og peberkornene. 
  • Køl det ned og når det har køleskabstemperatur så skal kødet lægges i lagen. 
  • Lad kødet lægge i lagen i alt fra 8-12 timer (hvad der lige passer i din kalender) og tør kødet godt af bagefter.

Dryrub

  • Bland alle krydderierne sammen og masser dryrubben ind i kødet og husk at komme ind i alle revner/sprækker. 

Tilberedning

  • Sæt kødet på et ildfast fad og placer det i en kold ovn.
  • Tilbered det i ovnen i 14 timer ved 110 grader almindelig ovn.
  • Koldrøg stegen i 2 timer for at give den røgsmag, det kan udelades.
  • Til sidst skal kødet have 15-20 minutter ved 200 grader varmluft, indtil rubben/skorpen på kødet er hårdt/sprød.
  • Hvis du ikke kan koldrøge, så erstat ovnen/røgeovnen med en grill det sidste kvarter samt en alubakke med røgesmuld eller barksmuld.
  • Trevl kødet med 2 gafler og det er klar til servering.
  • Hæld en kold vinegarsauce over det trevlede kød og det er klar til servering. 

Servering

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.