Opskrift på pulled chicken burger
Pulled Pork Burgeren kender de fleste. Vi giver dig et meget sundere og fedtfattigere alternativ i denne Pulled Chicken Burger. Kødet er marineret i en hjemmelavet bbq sauce uden sukker, burgerbollerne er langtidshævet speltboller og burgeren er fyldt med en masse gode grønsager.
Pulled Chicken Burger
Ingredienser
- 4 stk. Kyllingebryst
- 6 deciliter Barbecue marinade
- 8 stk. Boller Speltboller
- 0.25 stk. Iceberg salat
- 2 stk. Tomater
- 1 stk. Løg
- 0.25 stk. Agurk
Sådan gør du
Pulled Chicken i ovn
Der kan sagtens laves en dryrub-marinade, men jeg prøver at holde mig fra sukker, så jeg valgte at marinere kødet i denne hjemmelave bbq sauce uden sukker. Brug et ildfast fad og beklæd det med sølvpapir. Hæld lidt af marinaden i bunden og placer de 4 kyllingebrystfileter ovenpå. Hæld resten af marinaden på kødet sørg for at det bliver fordelt godt ind i kødet. Pak fadet ind i staniol og lad det trække i 30 minutter. Det må gerne trække i længere tid hvis du har tiden til det. Tilbered det i 3,5 timer ved 110 grader varmluft i ovnen. Derefter skal kyllingen ud af ovnen og over i et nyt fad, hvor det kan trækkes fra hinanden med 2 gafler.Fyld
Skyl salaten og grønsagerne under hanen og skær det i skiver. Skræl løget og skær det i løgringe.Servering
Brug gerne speltboller fra denne opskrift og kom 2-3 spiskefulde af den kyllingen i overbollen. Fyld underbollen med agurk, iceberg salat, tomat og løgringe og sæt dem sammen. Server straks.
Mangler du lidt dressing til retten, så kan du altid bruge lidt af den hjemmelavede barbecue marinade.