
Opskrift på portobello burger
En let og hurtig frokost uden brød, men med masser af velsmag kan sagtens lade sig gøre.
På under et kvarter kan du lave din egen portobelloburger, hvor den dejlige svamp erstatter burgerbollen.
Vi har opskriften fra bogen: “Antiinflammatorisk kost for begyndere“, skrevet af Elizabeth Nebelong. Hun skriver følgende tip til opskriften:
“I stedet for svampene kan du selvfølgelig bruge en grov bolle at komme det hele i. Krydderurt til pestoen er helt klassisk basilikum, men man kan også lave den med f.eks. persille.”

Portobello Burger
Ingredienser
- 100 gram Portobellosvampe 2 store
- Salt og Peber
- 60 gram Kylling tilberedt
- 50 gram salat blandet
- 0.5 stk. Avocado
- 50 gram Tomater i skiver
- 50 gram Løg i skiver
- 25 gram Parmesan høvlet
Pesto
- Krydderurter
- 1 tsk. Olivenolie
- 1 tsk. Sennep
- 1 tsk. Eddike lys
Sådan gør du
- Rens svampene og fjern lamellerne inde i.
- Steg svampene møre på en grillpande (ca. 10 minutter), krydr med lidt salt og peber.
- Læg den ene svamp med bunden opad.
- Skyl og aftør salatbladene.
- Skræl den halve avokado og skær i skiver.
- Læg salatblade, kylling, løg, tomat og avokado på og top med parmesan.
- Hæld til slut en pesto over og læg den anden svamp på.
- Kom krydderurter, olie, sennep og eddike i en minihakker og kør til en pesto, spæd eventuelt med lidt vand til rette konsistens.