Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Porre bacon tærte

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

21. september 2018
En tærte er en lækker, nem og billig ret, der egner sig til både frokost og aftensmad. Vi har her lavet en tærte i en nem version med færdigkøbt butterdej som bund, hvilket giver et rigtig godt resultat.

Opskrift på porre bacon tærte

Her har den stået på porre bacon tærte, men i en nem version!

Porre bacon tærte

Jeg elsker at bage, og særligt brød (blandt andet rugbrød) og kager (både danske og udenlandske, men specielt de franskinspirerede – se bare min citrontærte med brændt marengs!) er ting, der har en helt særlig plads i mit hjerte.

Jeg er dog også virkelig glad for tærter, og det er sådan set ligegyldigt, om det er desserttærter eller madtærter. Jeg laver ofte “tøm-køleskabet-tærte“, når jeg har diverse rester liggende fra ugens løb og trænger til at få tømt ud. Det er en genial måde at mindske sit madspild på, og så er det faktisk blevet én af min mands favoritter på middagsbordet.

Så jeg er selvfølgelig vild med, at madtærter generelt har fået et comeback. Nu ved jeg godt, at nogle vil sige, at madtærter da aldrig rigtig har været forsvundet, meeen jeg er nu ikke helt enig. I forhold til hvor populære de var tilbage i firserne, så var de slet ikke nær så udbredt i årene efter. De havde nok fået et lidt “usundt” image, fordi de ofte var lavet på en fed butterdej, og vi ved alle, hvor fedtforskrækkede vi var i 90’erne!

Tærte er generelt en lækker, nem og billig ret, der egner sig supergodt til både fokost og aftensmad. Her har jeg kastet mig ud i en rigtig klassiker, nemlig porre bacon tærte. Det er en nem version med en rulle færdigkøbt butterdej som bund, hvilket giver et rigtig godt resultat.

Fyldet består af bacon, løg, porre og hvidløg, tilsat en rest kylling fra dagen før. Har du ikke kogt eller stegt kylling liggende, kan kyllingen sagtens undlades, men den giver god smag og passer jo bare rigtig godt sammen med bacon.

Servér tærten med en fyldig grøn salat som tilbehør.

Porre bacon tærte opskrift


Antal: 1 tærte

Porre bacon tærte

En tærte er en lækker, nem og billig ret, der egner sig til både frokost og aftensmad. Vi har her lavet en tærte i en nem version med færdigkøbt butterdej som bund, hvilket giver et rigtig godt resultat.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 1 pakke Butterdej købt færdiglavet
  • 1 stk. Porre
  • 1 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 pakke Bacon i tern eller skiver
  • 4 stk. Æg
  • 1 deciliter Fløde
  • 0.5 tsk. Paprika
  • Krydderier salt og peber
  • 100 gram Revet ost
  • Olie til stegning
  • 100 gram Kylling en rest, kan undlades

Sådan gør du

  • Udrul butterdejen, så den passer i en tærteform.
  • Skær løg og porre i tynde skiver og hak hvidløget fint.
  • Steg bacon på en pande, til det er let gyldent.
  • Tilsæt løg, porre og hvidløg samt lidt olie, hvis der ikke er baconfedt nok.
  • Steg i et par minutter og tilsæt kylling, der er plukket eller trevlet i mindre stykker.
  • Tag blandingen af panden og hæld den over butterdejsbunden i tærteformen. 
  • Pisk æg, fløde, salt og peber sammen i en skål.
  • Hæld blandingen over fyldet i tærteformen og drys overflade med revet ost.
  • Bag tærten i 25 minutter ved 180 - 200 grader varmluft.
  • Server for eksempel med en grøn salat.