x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pommes Anna med peberrodspuré og ramsløgsbearnaise

FADLSFORLAG | 14. februar 2019

Lækker vegansk opskrift med Pommes Anna, peberrodspuré og ramsløgsbearnaise.

Her er endnu et bevis på at vegansk mad sagtens kan erstatte “normalt” mad og selv klassikere som Pommes Anna og bearnaise kan laves uden brug af smør.


Pommes Anna med peberrodspuré og ramsløgsbearnaise

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Fest, Forret, Gæstemad, Kartofler, Kødfri, Vegansk, Vegetar
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

Pommes Anna

  • 200 gram Smør Plantesmør
  • 1 stk. Løg Stort
  • Citrontimian 1 potte
  • 2 clove Hvidløg
  • 8 stk. Bagekartofler
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 1 deciliter Olivenolie
  • 100 gram Smør Plantesmør

Peberrodspuré

  • 1 stk. Knoldselleri
  • 150 gram Smør Plantesmør
  • 1 deciliter Sojadrik Neutral
  • Peberrod Frisk. 8 cm
  • Salt
  • Citronsaft

Ramsløgsbearnaise

  • 25 gram Smør Plantesmør
  • 25 gram Hvedemel
  • 1 deciliter Sojadrik Neutral
  • 1 deciliter Olie Ramsløgsolie
  • 1 spsk. Eddike Estragoneddike
  • 1 tsk. Grøntsagsfond I pulverform
  • 2 gram Salt
  • Havesyre 3 blade
  • Citrontimian 1 potte. Til pynt
  • rød skovsyre 1 potte. Til pynt

Sådan gør du

Pommes Anna

  • Smelt plantesmør, og sæt til side.
    Pil løg, og snit meget fint.
    Klip hele potten med citrontimian, og hak meget fint.
    Pil hvidløg, og riv på et rivejern.
    Bland løg, timian og hvidløg, og rør godt sammen.
    Skær to kartofler ad gangen i 1-2 mm skiver på en mandolin, og læg skiverne halvt oven på hinanden, så de former et langt bånd som tagsten på et hus.
    Gentag processen med de sidste kartofler, så du har 4 bånd.
    Pensl nu alle skiverne med det smeltede plantesmør, og fordel løgblandingen jævnt.
    Krydr med salt og peber, og rul hvert båd stramt op som en roulade.
    Bind hver rulle sammen med en kødsnor, så de ikke går op under tilberedning.
    Skær top og bund til, så du har en lige overflade.
    Steg dem med det samme i olivenolie og det resterende plantesmør, til de er flot karamelliserede på begge sider.
    Kom dem på en bakke i ovnen pa 175 grader, og bag, til kartoflerne er møre hele vejen igennem.
    Når de er møre, fjernes kødsnoren lige inden servering.
     

Peberrodspuré

  • Skær skræl af selleri, og skær i grove stykker.
    Varm en gryde med plantesmør, og sauter selleristykkerne heri, uden de tager farve.
    Efter 10 min. tilføjes sojadrik, og kog selleri mør under låg ved middelvarme, til de er helt møre.
    Blend det hele til en glat pure, og smag til med salt.
    Skræl peberrod, og skær i små stykker.
    Læg stykkerne i koldt vand i 15 min.
    Juice peberroden.
    Smag selleripureen til med peberrodsjuicen, til du har en fin balance mellem selleri og stærk peberrod.
    Slut af med lidt salt og et par dråber citronsaft.
     

Ramsløgsbearnaise

  • Smelt smør, og bag af i en gryde med hvedemel.
    Tilsæt sojadrik lidt ad gangen, og kog op.
    Tilsæt ramsløgsolie, estragoneddike og grøntsagsfond.
    Er saucen en anelse for tyk, kan du tilføje lidt koldt vand.
    Smag til med salt.
     

Servering

  • Snit havesyreblade helt fint på tværs af bladet, og tilsæt i saucen lige inden servering.
    Pluk en masse blade citrontimian og rød oxalis, og gem.
    Så snart dine pommes Anna er færdige, varmer du peberrodspureen op.
    Smag evt. til med peberrod igen, hvis den mangler det sidste.
    Lun saucen.
    Læg 2 spsk. peberrodspure i midten af en flad tallerken.
    Læg en pommes Anna ovenpå, og anret en spsk. sauce rundt om.
    Pynt af med urterne.

Om forfatteren




Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.