
Opskrift på pizzahorn med tomat, skinke og ost
De her pizzahorn er simpelthen så bløde og luftige og med lækkert fyld af tomat, skinke og ost indeni. Altså helt klassisk børnevenlig pizza wannabe, bare i børnevenlig to-go hapseudgave.
Dejen kan forberedes dagen før, og så har du lynhurtige lækre, nybagte horn dagen efter, som er lige til at putte i madpakken eller tage med på tur.
Jeg bruger manitobamel til dejen, da den bare lige gør den dét mere luftig, blød og lækker. Men har du ikke det, kan du sagtens nøjes med bare at bruge hvedemel.
Opskriften her giver 16 horn, men du kan evt. lave halvdelen til pølsehorn, det egner dejen sig nemlig også super godt til.
Hvis du står og skal bruge hornene her og nu, kan du bruge 50 g gær i stedet og blot lade dejen hæve en time – så er den klar til at blive tryllet til lækre horn.

Pizzahorn med tomat, skinke og ost
Ingredienser
Dej
- 15 gram Gær
- 1,5 deciliter Vand lunkent vand
- 1,5 deciliter Mælk
- 1 stk. Æg
- 1/2 deciliter Olie
- 1 tsk. Salt
- 250 gram Manitobamel
- 350 gram Hvedemel
Fyld
- 1/2 deciliter Ketchup
- 1 dåse Tomatpure
- 1/2 tsk. Salt
- Peber lidt
- 2 tsk. Oregano tørret
- 1 pakke Skinkestrimler
- 1 pose Revet ost
Sådan gør du
Dej
- Opløs gæren i det lune vand. Rør mælk, æg og olie i.
- Tilsæt øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen. Ælt den færdig på et meldrysset bord.
- Sæt til hævning i køleskabet natten over.
- Næste dag deles dejen i 2, som hver rulles ud til en cirkel på et meldrysset bord. De skal være 3-4 mm tykke.
Fyld
- Rør ketchup, tomatpuré, salt, peber og oregano sammen til en pizzasovs. (Alternativt kan du droppe dette punkt og købe en færdig pizzasovs).Fordel sovsen på de to cirkler.
- Fordel skinke og ost på cirklerne.
- Skær hver cirkel ud i 8 “pizzaslices” (se billede herunder), og rul hver slice sammen fra den brede ende og ned mod spidsen. Put hornene på en bageplade med bagepapir.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft og lad den varme op, mens hornene efterhæver 10 min.
- Pensl hornene med lidt mælk og bag dem 18-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Noter
