Der er ingen tvivl om, at surdejsbrød er det bedste, men det kræver også tid og opmærksomhed.
Hvis man gerne vil bage lækkert brød alligevel, så er det næstbedste en fordej eller poolish.
Her er en opskrift på pizzadej lavet med fordej og med en lille smule fuldkorn, der giver brødet mere dybde og en lækker krumme.
Det er vigtigt med en hvedemeltype, som har et højt indhold af gluten. Gå derfor efter Manitoba, Tipo 00 el.lign.
Redaktion: Se vores opskrift på pizzadej her.

Ingredienser
Fordej
- 6 gram Gær
- 1 spsk. Honning
- 300 gram Vand
- 300 gram Hvedemel
Pizzadej
- 100 gram Vand
- 200 gram Fuldkornshvedemel
- 200 gram Tipo 00
- 180 gram Hvedemel
- 30 gram Rugmel
- 18 gram Salt
Sådan gør du
- Fordejen Rør vand, gær og honning sammen til gæren er opløst. Tilsæt mel og rør sammen. Lad fordejen stå på køkkenbordet 10-12 timer. Pizzadejen Bland fordej og vand. Tilsæt melet og rør det sammen – bare lige nok til, at det ligner dej. Lad det stå i 30-60 min. med film over (autolyse). Tilsæt salt og ælt på maskine – 7 min. på laveste hastighed og 3-4 min. på højeste hastighed. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, ælt den ganske kort og skær den ud i 4-6 lige store dele. Spænd hver del op og stil dem til hævning på en meldrysset plade med film over. Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, så tænd ovnen på MAX. Rul dejen ud til en pizza og fyld den. Bag 4-8 min alt efter ovnens max temperatur.
Om forfatteren
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.