x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pasta med flødesovs i ovnen

ANNE METTE AUTZEN | 10. august 2018

En virkelig lækker og hurtig opskrift på en dejlig hverdagsret med pasta, bacon og grønt. Retten kan varieres i det uendelige (se tip i noten) og kræver kun få ingredienser, hvorfor den er rigtig god til travle dage, hvor hverken tid eller energi er på sit højeste.


Pasta med flødesovs i ovnen

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 500 gram Pasta skruer eller lignende
  • 1 pakke Bacon i tern
  • 1 bundt Asparges grønne
  • 0.5 stk. Broccoli
  • 50 gram Pinjekerner
  • 2 fed Hvidløg
  • 0.5 liter Piskefløde
  • 4 stk. Pasteuserede æggeblommer 2 bægre
  • 1 stk. Mozarella frisk, i pose
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Lad den afdryppe og sæt til side.
    Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande - pas på, de ikke branker. Hæld dem over på en tallerken og sæt til side.
    Rist baconternene gyldne på den samme pande, tag dem af og lad dem afdryppe på fedtsugende papir. 
    Skær asparges i mindre stykker og del broccoli i buketter. Læg grøntsagerne i en si og overhæld dem med kogende vand fra elkedlen. Lad dem dryppe godt af.
    Rør æggeblommer, fløde og presset hvidløg sammen i en gryde og tænd for varme. Varm sovsen igennem under konstant omrøring, til den tykner - den må IKKE koge! - og tag den af varmen. Smag til med salt og peber. 
    Bland den kogte pasta, grøntsager, bacon og pinjekerner i et smurt, ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Fordel saucen over fadets indhold og smuldr den friske mozzarella over. 
    Bag retten i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til osten er gratineret og gylden. 
    Server med en god, blandet salat.
    Pasta med flødesovs i ovnen

Noter

Tip: du kan variere opskriften ved at anvende andre grøntsager, fx blomkål, porre eller frisk spinat, ligesom du kan undlade kødet, og på den måde få en vegetarisk ret. 

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!