x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Paneret kylling

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 30. august 2018
Serveret med ærtemos og polenta fritter

En lækker hverdagsret der også sagtens kan bruges som nem gæstemad. 

De lækre polentafritter er et lidt anderledes tilbehør og sætter prikken over i’et i denne nemme og velsmagende opskrift. 


Paneret kylling

Serveret med ærtemos og polenta fritter
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 Personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 2 stk. Kyllingebryst
  • Hvedemel til panering
  • Krydderier salt og peber
  • Olie til stegning
  • Smør til stegning
  • 6.5 deciliter Vand
  • 125 gram Majsgryn
  • 0.5 tsk. Salt
  • 50 gram Parmesan friskrevet
  • Krydderier salt og peber
  • Olivenolie
  • Rosmarin tørret
  • 300 gram Ærter fra frost
  • 1 spsk. Creme Fraiche eller græsk yoghurt
  • Krydderier salt og peber
  • 0.5 stk. Citron saft og skal

Sådan gør du

  • Polentafritter:

    Hæld vand i en gryde og bring det i kog.
    Når vandet koger, tilsættes majsgryn og salt.
    Kog grøden i cirka 10 minutter, til den er cremet.
    Tag gryden af varmen og tilsæt halvdelen af parmesanen. Smag til med salt og peber.
    Hæld polentaen i et fad smurt med olivenolie og stil den i køleskabet.
    Lad fadet stå på køl i cirka to timer, gerne længere. Alternativt kan du lave grøden dagen før og lade den stå på køl natten over. 
    Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
    Skær den nu stivnede polenta ud i pomfritstørrelse og læg dem på en bageplade med bagepapir. 
    Pensl polentafritterne med olivenolie og drys dem med salt, rosmarin og resten af parmesanosten. 
    Bag polentafritterne i ovnen i cirka 25 minutter, til de er sprøde og gyldne. 
     

    Kylling: 

    Læg kyllingefileterne i en frysepose og bank dem flade med f.eks. en kagerulle. 
    Vend kødet i hvedemel krydret med salt og peber.
    Opvarm en pande med olie og tilsæt en klat smør.
    Steg kyllingen på panden ved middel varme, til den er gylden og gennemstegt.
     

    Ærtemos: 

    Optø ærterne ved at overhælde dem med kogende vand og derefter lade dem dryppe godt af i en sigte. 
    Hæld ærterne i en blender og tilsæt cremefraiche. 
    Blend det til en grov mos og smag til med salt, peber, citronskal- og saft. 
     

    Servering:

    Server kyllingen med de sprøde polentafritter og den cremede ærtemos.
    Server gerne en salat til retten som ekstra tilbehør.
    Paneret kylling
     
     
     

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.