x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Paneret fiskefilet med panko

PER ASMUSSEN | 1. maj 2018

Hjemmelavet fiskefilet med ekstra sprød panering. Disse rødspættefileter er paneret i panko (japansk rasp) og stegt i smør og olie. Samtidig er fisken gastrosprængt (saltet) inden, så du får med denne opskrift kombinationen af en super saftig fisk med en dejlig sprød skorpe.


Paneret fiskefilet med panko

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 22 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Rødspættefilet
  • 2 stk. Æg
  • 3 deciliter Panko
  • 1 deciliter Hvedemel
  • Krydderier Salt og peber
  • 15 gram Smør
  • 2 spsk. Olie Smagsneutral

Sådan gør du

  • Start med at sikre dig at alle fiskebenene er fjernet fra dine rødspætter. Vi bruger tynde rødspætter (cirka 1 cm tykke) og regner generelt med 2 stk. pr. person.
    20 minutter inden rødspættefileterne skal tilberedes, skal de gourmetsaltes. Dvs. der skal drysses salt henover dem på begge sider. Det trækker lidt af væsken ud af fisken og gør den mere saftig.
    Skyl fisken og tør dem godt af bagefter. 
    Tænd en stor, tykbundet pande på middelhøj varme. Når panden er varm kommes olien i og 1 minut efter kommes smørret i. Det skal bruse op før fileterne kommer på.
    Pisk æggene og placer dem på en tallerken. Hæld melet på en tallerken for sig og kom panko, salt og peber i en bøtte.
    Vend fileterne i melet, derefter æggene og til sidst pankoblandingen.
    Giv dem 2,5 minutter på hver side og de er klar til servering.
    Server dem sammen med Pommes Frites og remoulade eller som en del af et Stjerneskud.

Noter

Hvis du savner opskrifter, så led videre her på siden eller prøv her for inspiration til aftensmad.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.