Opskrift på ovnstegt kylling med citron og hvidløg
Her får du en opskrift på, hvordan du laver en perfekt helstegt kylling med masser af smag fra citron, hvidløg og friske krydderurter.
Fordelene ved at tilberede kyllingen hel er mange. Men allervigtigst er dog, at du får langt mere velsmag ud af det lyse kød, når du tilbereder den hel på benene.
Nu tænker du måske, at det er et stort og uoverskueligt projekt – men det er langt fra sandt. Herunder får du en udførlig gennemgang af, hvordan du nemt forbereder og krydrer kyllingen med masser af skønne smage. Det største arbejde ligger først bagefter, hvor du skal skære eller klippe kyllingen ud – få hjælp fra videoen her.
Serveres med hjemmelavet agurkesalat eller syltede rødløg og en frisk salat.

Ovnstegt kylling med citron og hvidløg
Ingredienser
- 1 stk. Hel Kylling Omkring 1200 g.
- 1 stk. Citroner
- 3 fed Hvidløg
- 75 gram Smør
- 1 spsk. Citronskal
- Frisk timian En håndfuld
- frisk rosmarin En håndfuld
- Flagesalt
- Peber Friskkværnet
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader. Rør en kryddersmør med smør, knust hvidløg, citronskal, timian og rosmarin. Sæt til side. Rens og tør kyllingen. Fjern vingespidserne og gump. Gnid kyllingen ind i salt og peber - både indvendigt og udvendigt. Fordel kryddersmør på kyllingen - både indvendigt og udvendigt. Halver citronen og placer den inde i kyllingen. Luk derefter kyllingen til med en kødnål. Placer kyllingen i en bradepande med brystet op ad. Steg kyllingen midt i ovnen i en times tid ved 200 grader. Når den når en kernetemperatur på omkring 75 grader, er den klar. Tag kyllingen ud - husk at fjerne kødnålen og citronerne. Klip eller skær kyllingen ud og server.