ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ovnstegt andelår med kartofler

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 2. februar 2019
Er tanken om mør og saftige andelår også lidt for svær at modstå for dig? Så er dette nok en af de letteste og lækreste opskrifter på andelår jeg kender.

Er tanken om mør og saftige andelår også lidt for svær at modstå for dig?

Så er dette nok en af de letteste og lækreste opskrifter på andelår jeg kender.

Kartoflerne bliver nærmest konfiteret i andefedtet fra låret, der også er til den fede side – så er det vigtigt at servere det sammen med en salat der spiller godt op imod den fede ret.


Antal: 2 Personer

Ovnstegt andelår med kartofler

Er tanken om mør og saftige andelår også lidt for svær at modstå for dig? Så er dette nok en af de letteste og lækreste opskrifter på andelår jeg kender.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 2 stk. Andelår
  • 3 fed Hvidløg
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. Olie Til fadet
  • 4 stk. Bagekartofler
  • Frisk timian
  • salat Gerne en æble/fennikelsalat

Sådan gør du

Confiterede kartofler

  • Skræl kartoflerne og del dem i fire stykker. Det er en fordel hvis kartoffelstykkerne er til den store side.
    Kom kartoflerne op i et ildfastfad med olie og hvidløg.
    Vend rund i dem, til de alle er smurt ind i olie.
     

Ovnstegt andelår

  • Kryddr andelårene i salt, peber og timian.
    Placer dem midt i det ildfastfad så kartoflerne og hvidløg ligger rundt om dem. Kom eventuelt resten af timianen op i fadet.
    Sæt fadet midt i ovnen ved 175 grader almindelig ovn i 75 minutter.
    Efter 30 minutter, overhældes andelårene med sit eget fedt, som nu ligger i bunden af fadet. 
    Giv kartoflerne et let tryk og vend rundt i dem, så de bliver gyldne og sprøde på alle sider. 
    Gentag dette igen efter yderlig 30 minutter.
     

Servering

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.