x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Nuddelsalat

FADLSFORLAG | 4. april 2019
Med kammuslinger og citrusdressing

Dejlig og lækker opskrift på en forret eller en lille ret til at hygge sig med på terrassen. Samspillet mellem de lækre kammuslinger og den syrlige og parfumerede salat er ikke til at tage fejl af.

Vi har opskriften fra bogen: “Forunderlig mad“, hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

“Jeg synes, at krydderurter er meget vigtige i salater. Jeg rører krydderurter ind i salaten, som var det salatblade. Så rejser smagen sig, salaten får et helt andet, stærkere udtryk.”


Nuddelsalat

Med kammuslinger og citrusdressing
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 8 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

Salat

  • 150 gram nudler Kogt
  • 0.25 stk. Rødkål Snittet fint
  • 1 stk. Avocado Skåret i tern
  • 1 stk. Peberfrugt Skåret i tern
  • 1 stk. Rødløg Skåret i tern
  • 1 stk. Mango Skåret i tern
  • Blåbær En håndfuld
  • Jordbær En håndfuld
  • Krydderurter En stor håndfuld blandede krydderurter, f.eks. basilikum og mynte, hakket groft
  • 50 gram Pinjekerner Ristet på en tør pande
  • 0.5 stk. Appelsin Saften og skallen
  • 1 stk. Citron Saften og skallen
  • 2 stk. Lime Saften og skallen
  • 0.5 deciliter Olivenolie God kvalitet

Kammuslinger

  • 150 gram Kammuslinger
  • Olie Smagsneutral
  • Salt

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienser til salaten sammen, undtagen pinjekerner, og kom det i køleskabet i mindst 2 timer.
    Salaten bliver bedre, jo længere den får lov at trække.
    Varm olie på en pande, til det ryger.
    Steg kammuslingerne i ½ minut per side – pas på, du må ikke give dem for meget, de bliver hurtigt tørre og kedelige.
    Hellere for lidt end for meget.
    Krydr kammuslingerne med salt, når de er kommet af panden.
    Server salaten i en pæn skål, læg kammuslingerne henover, og strø pinjekerner ud over. 
    Velbekomme!

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Forunderlig mad"