
Opskrift på nem og krydret ølkage
Her er en kage, som måske ikke ser ud af så meget, men som smager helt fantastisk!
Ølkage er den perfekte efterårs/vinterkage og ganske oplagt her til jul. Den er nemlig fyldt med mange af julens varmende krydderier, den er svampet indeni og med karamelliseret overflade… hele huset dufter af jul, når den er i ovnen og den smager af barndom og vinterminder…
Jeg har tilføjet hakkede dadler og valnødder i min – det behøves ikke, men jeg synes det giver et skønt twist til den klassiske kage. Den kan spises som den er, eller du kan skære en skive og putte iskoldt smør på – det bliver den kun bedre af!
En simpel kage, der er utrololig nem at lave, men som virkelig overrasker

Nem og krydret ølkage
Ingredienser
- 450 gram Brun farin
- 500 gram Hvedemel
- 1,5 tsk. Natron
- 1 tsk. Bagepulver
- 1,5 tsk. Stødt ingefær
- 2 tsk. Kanel
- 1 tsk. Stødte nelliker
- 1 tsk. Kardemomme stødt
- 75 gram Dadler tørrede uden sten, finthakket
- 50 gram Valnøddekerner hakkede
- 3,5 deciliter Øl mørk
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Rør alle ingredienser sammen i en skål med håndmixer til en fin glat dej.
- Put dejen i en brødform beklædt med bagepapir og bag ca 1 time. Tjek ved at putte en tandstik i kagen; er den ren, når du trækker den ud, er kagen færdig.
- Kan serveres lun, men smager også skøn afkølet og holder sig lækker 2-3 dage