Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Mørke cupcakes med frosting

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

3. januar 2020
Nemme og lækre chokoladecupcakes med grøn frosting. Perfekte til babyshower, fødselsdag osv. Slip fantasien løs og pynt dem efter alle kunstens regler!

Opskrift på mørke cupcakes med frosting

Cupcakes er sindssygt populære, både hos børn og voksne. De har en virkelig god “hapsevenlig” størrelse, man behøver ingen tallerken eller bestik, og så ser de jo ret bedårende ud.

Mørke cupcakes med frosting

Denne gang er det min 3-årige datter, der har været i køkkenet og trylle disse frem – med kun en smule hjælp fra sin mor 🙂 Hun var simpelthen så pavestolt over sine små kreationer, og det er jo fantastisk at se, hvordan hun hele tiden bliver mere og mere selvstændig i køkkenet og virkelig tager ejerskab over opgaven – og ikke mindst hvordan bageglæden bare lyser ud af hende. Det er sikkert kun et spørgsmål om tid, før det er hende, der begynder at lærer mig alle de gode tricks!

Mørke cupcakes med frosting opskrift

Mørke cupcakes med frosting


Antal: 12 stk.

Mørke cupcakes med frosting

Nemme og lækre chokoladecupcakes med grøn frosting. Perfekte til babyshower, fødselsdag osv. Slip fantasien løs og pynt dem efter alle kunstens regler!
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Amerikansk

Ingredienser

Chokoladecupcakes

  • 1.67 deciliter Sukker
  • 4 deciliter Hvedemel
  • 4 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 50 gram Kakao pulver
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 stk. Æg
  • 300 milliliter Mælk
  • 100 milliliter Olie
  • 100 gram Mørk chokolade grofthakket

Frosting

  • 300 gram Smør blødt
  • 12 deciliter Flormelis
  • 60 milliliter Vand varmt
  • Frugt farve
  • sukkerpynt krymmel, kugler osv.

Sådan gør du

Chokoladecupcakes​​​​​​

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader celsius.
  • Kom sukker, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, kakaopulver og salt i en skål og rør det sammen med en ske.
  • Slå ægget ud i en anden skål og pisk det sammen med mælk og olie i et minuts tid.
  • Hæld det over i skålen med de tørre ingredienser og rør det sammen.
  • Tilsæt den hakkede chokolade og rør det rundt.
  • Fyld muffinsforme halvt op med dej, så de har plads til at hæve op.
  • Sæt dine cupcakes i den forvarmede ovn og lad dem bage i godt et kvarters tid. Bagetiden afhænger af din ovn, men du kan teste, om de er færdige, ved at stikke en strikkepind eller spidsen af en urtekniv i dem. De er færdige, når der ikke hænger dej ved.

Frosting

  • Rør smør og flormelis sammen i en skål.
  • Tilføj vandet og rør det hele sammen, så det får en cremet konsistens. Du kan altid tilføje lidt ekstra flormelis, hvis du synes, at det er nødvendigt.
  • Tilføj et par dråber af den valgte frugtfarve og rør det godt ud i frostingen. Min datter valgte sjovt nok grøn, på trods af at hendes yndlingsfarve er lyserød!
  • Sæt frostingen i køleskabet i en times tid.
  • Kom den færdige frosting på en sprøjtepose med tyl og sprøjt det på kagerne.
  • Slut af med at pynte med lidt krymmel og kugler, eller hvad du nu synes, og servér!