ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Mac and Cheese

RONNIE | 10. august 2018
En klassisk amerikansk ret

Mac and cheese er efterhånden en kendt ret hvis man har set amerikanske serier. I USA er retten lidt tilsvarende pasta og pølser; altså en ret mest for børn der er hurtig og billig at lave.

Jeg synes den er fantastik som grundlag for yderligere ingredienser, men kan fint spises alene (især af børn).

Typisk laves retten af en pose pulver og pasta i små stænger (macaroni) som varmes og blandes med smør eller mælk.

Her kommer min opskrift som er baseret på en opbagt sovs og cheddar.


Antal: 4 personer

Mac and Cheese

En klassisk amerikansk ret
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Ronnie
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Tilb. tid: 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 400 gram Pasta Helst macaroni eller andre små stykker
  • 5 deciliter Mælk
  • 50 gram Smør
  • 200 gram Cheddar ost
  • 2 spsk. Hvedemel
  • Salt
  • Peber
  • Cayennepeber

Sådan gør du

  • Kog pastaen i rigeligt vand i efter instruktionerne på pakken.
  • Smelt smør i en stor pande og pisk mel i indtil det får konsistens som en dej. 
  • Rør langsomt mælk i. Hvis mælken er kold, så giv den 30 sekunder i mikrobølgeovnen for at undgå at det skiller. Kog 5 minutter indtil konsistensen bliver tykkere.
  • Tilsæt krydderierne og rør rundt. Sluk for varmen og tilsæt ost under omrøring.
  • Tilsæt endelig de kogte pasta og rør det godt sammen.
  • Bør serveres straks.

Om forfatteren


Jeg interesserer mig for nye og gamle madlavningsteknikker og modning af kød. Jeg er en meget passioneret burgerentusiast og værdsætter virkelig en vellavet burger.