x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Lynstegt tun

PER ASMUSSEN | 2. juli 2018

Rød tun.

Vi giver dig en opskrift på en lækker lynstegt rød tunbøf, marineret i olie og citron. D

et hele tager under 10 minutter.


Lynstegt tun

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 4 minutter
Antal: 3 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 350 gram Rød tun
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 2 spsk. Olie
  • Krydderier Salt og peber

Sådan gør du

  • Jeg synes at den bedste måde at tilberede rød tun på er lynstegt, så den er rå/rød i midten. Hvis den bliver overtilberedt (gennemstegt), så er den i min bog uspiselig.
    Det er vigtigt at man derfor ikke bruger et tyndt stykke tun. Få hellere din fiskemand til at skære et tykt stykke på 3-5 cm.
    Tunbøf
    Tunbøf
    Den her opskrift tager under 10 minutter at lave, men det er en god ide at tage fisken ud af køleskabet i god tid, så kødet når at have en lidt højere temperatur inden tilberedningen. Det mindsker muligheden for at kødet "koges" på panden.
    Start med at varme en tykbundet pande op imellemtiden pensles fisken i en blanding af citronsaft/olie/salt/peber.
    Kom lidt olie på panden og steg din tun i 1 minut.
    Vend den og giv den 1 minut mere på den anden side.
    Sæt bøffen på højkant og giv den 20 sekunder på hver side, så det er stegeskorpe hele vejen rundt.
    Tun bøf
    Skær bøffen i tynde skiver og server straks.
    Tunbøf

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.