x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Lynstegt tun med sesam

PER ASMUSSEN | 29. oktober 2018

Lynstegt tun med sesamfrø er en delikatesse, der er rigtig lækker som forret.

Skær fisken i tynde skiver og server den f.eks. på en bund af blandede salater vendt med olie/eddikedressing og lidt sprøde rugbrødschips som et knasende drys.

Husk at fisken skal have tid til at trække med salt inden tilberedningen. Det er vigtigt, da det sikrer kødet den rette konsistens. 


Lynstegt tun med sesam

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Asien, Fisk, Forret, Gæstemad, Tun
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 200 gram Tun gulfinnet
  • Salt
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Vi brugte 200 gram gulfinnet tun til 2 personer. 
    Vores stykke er købt frisk hos fiskemanden.
    Lynstegt tun med sesam
    Tag fisken ud af køleskabet 30 minutter før servering.
    Gourmetsalt fisken ved at drysse salt på alle sider.
    Lad den hvile i 15 minutter og skyl den godt under en kold vandhane.
    Tør fisken godt af inden den skal bruges.
    Hæld sesamfrø ud i en tallerken. Vend tunen i deri, så alle sider bliver dækket af sesamfrø.
    Varm en slip-let pande op til meget høj temperatur. Steg tunen på en tør pande i 30 sekunder på alle sider. 
    Skær tunen i tynde skiver før servering.
    Lynstegt tun med sesam

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'my_deregister_scripts' not found or invalid function name in /home/gastrof1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287