Opskrift på lynstegt tun med sesam
Lynstegt tun med sesamfrø er en delikatesse, der er rigtig lækker som forret.
Skær fisken i tynde skiver og server den f.eks. på en bund af blandede salater vendt med olie/eddikedressing og lidt sprøde rugbrødschips som et knasende drys.
Husk at fisken skal have tid til at trække med salt inden tilberedningen. Det er vigtigt, da det sikrer kødet den rette konsistens.

Lynstegt tun med sesam
Ingredienser
- 200 gram Tun gulfinnet
- Salt
- Sesamfrø
Sådan gør du
- Vi brugte 200 gram gulfinnet tun til 2 personer.
Vores stykke er købt frisk hos fiskemanden.Tag fisken ud af køleskabet 30 minutter før servering. Gourmetsalt fisken ved at drysse salt på alle sider. Lad den hvile i 15 minutter og skyl den godt under en kold vandhane. Tør fisken godt af inden den skal bruges. Hæld sesamfrø ud i en tallerken. Vend tunen i deri, så alle sider bliver dækket af sesamfrø. Varm en slip-let pande op til meget høj temperatur. Steg tunen på en tør pande i 30 sekunder på alle sider. Skær tunen i tynde skiver før servering.