Opskrift på lynstegt tun med espuma
Vi giver dig her et bud på en servering med lynstegt tun serveret med espuma, en specialitet fra den molekylære gastronomis verden.
Retten er oplagt at servere som forret og tager ikke lang tid at tilberede.
Server f.eks. på en bund af salater og et godt brød som tilbehør.
Antal: Personer
Lynstegt tun med espuma
Ingredienser
- 200 gram Tun i olie
- 200 gram Flødeost fuldfed
- 1 deciliter Fløde minimum 36%
- Krydderier salt og peber
- 200 gram Tun bøf
- Krydderier salt og peber
Sådan gør du
Espuma
Dræn tunen og purér den med flødeosten i en blender, til du har en jævn blanding. Tilsæt fløden og krydr med salt og peber. Passer blandingen gennem en sigte og ned i en 0,5 liters sifonflaske (anvend 1 patron). Ryst flasken kraftigt og sæt den på køl i 1-2 timer.Lynstegt tun
Skær fisken ud i lange, firkantede klodser. Steg den i 20-30 sekunder på hver side. Skær tunen ud i terninger og anret som på billedet.