Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Luksus risalamande

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er medejer og chefredaktør på GastroFun. Han har arbejdet som skolelærer i over 10 år, bl.a. i madkundskab, hvor han har skrevet alle sine opskrifter selv. Thomas er vild med krydderier, og eksperimenterer lige nu en masse med det asiatiske køkken. Og så er hans nye yndlingsgrej en trykkoger. Du finder ham enten på GastroFuns kontor eller i TV-køkken. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

17. december 2018

Opskrift på luksus risalamande

Risalamande er en klassiker i Danmark. Den siges at være opfundet på d’Angleterre en sen nattetime, da kokken skulle ryste en fin dessert ud af ærmet. Og på d’Angleterre (Marchal) serveres der stadig risalamande den dag i dag, men ikke altid i originaludgaven.

Milton Abel har også lavet en spændende udgave af risalamanden, og den har jeg ladet mig inspirere af. Jeg har ikke twistet helt så meget som Milton able, men hvis du synes, den trænger til mere twist, så kan du finde hans opskrift her.

Glædelig jul og god fornøjelse.

Risalamande med kirsebærsovs
Risalamande med kirsebærsauce. Er der noget mere magisk end kirsebærsauce, hvor der stadig er bare lidt konsistens i kirsebærrene...!??
Læs opskriften her
Risalamande

Servings: 6 Portioner

Luksus risalamande

Author: Thomas Tranegaard Nielsen
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredients

  • 1.5 liter Sødmælk
  • 180 gram Grødris
  • 3 deciliter Vand
  • 1 stk. Vanilje stang
  • 3 stk. Kardemommekapsel
  • 75 gram Flødeost
  • 75 gram Sukker
  • 5 gram Salt
  • 0.5 stk. Citronskal Skallen af en 1/2 citron
  • 0.25 stk. Appelsin Skallen af en 1/4 appelsin
  • 2 deciliter Piskefløde
  • 100 gram Mandler Hakkede

Instructions

  • 1.    Hæld mælk i en gryde eller sauterpande og sæt den på et blus og skru op på middel varme.
    2.    Flæk vaniljestangen, skrab alle kornene ud føj dem til mælken sammen med stængerne og kardemommekapslerne.
    3.    Hæld risene i en gryde på middelvarme.
    4.    Hæld vand i, bring det i kog og lad det koge i 2-3 min. 
    5.    Tænd ovnen på 130oC varmluft. 
    6.    Hæld mælk, vaniljestænger og kardemomme i risgryden og lad det koge i 10 min. mens du rører i det. 
    7.    Sæt gryden i ovnen med låg på i 30 min. 
    8.    Rør rundt i grøden, sluk ovnen og lad gryden stå yderligere 10 min. (Grøden skal helst være lidt tynd, ellers bliver den fortyk, når den er kold).
    9.    Rør nu flødeost, sukker, salt og appelsin- og citronskal i grøden.
    10.   Hæld det over i en skål og dæk med film, der rører grøden (så der ikke dannes kondens).
    11.   Stil grøden i køleskabet til den her kold (gerne til næste dag).
    12.   Fisk vaniljestang og kardemommekapsler op af grøden .
    13.   Pisk 2 dl piskefløde, og vend det forsigtigt i grøden sammen med mandlerne - gem lidt til pynt!
    14.   Servér med kirsebærsauce - gerne den fra Sorring Bær.
    Risalamande

Notes

Redaktion: Se en teaser til vores video hvor vi laver risalamande her:
GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.