
Opskrift på løgmarmelade
Løg og marmelade er ikke umiddelbart to ting, de fleste forbinder med hinanden. Ikke desto mindre er løgmarmelade et utroligt lækkert og velsmagende tilbehør, der kan anvendes i mange sammenhænge: Som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ, som smørelse i en sandwich, eller prøv den på en kartoffelpizza.

Løgmarmelade
Ingredienser
- 3 stk. Rødløg
- 2 spsk. Olie
- 0.5 deciliter Æbleeddike
- 2 spsk. Balsamico
- 2 spsk. Sukker
- 3 spsk. Frisk timian
- 0.25 tsk. Sennep Dijonsennep
- 1 spsk. Honning
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Skær løgene i tynde skiver.
- Varm olien i en gryde og svits løgene et par minutter - de skal ikke tage farve, bare blive bløde.
- Tilsæt eddike, balsamico og sukker og skru ned til svag varme.
- Lad kompotten simre i cirka 20 minutter.
- Tilsæt honning, sennep, timian og salt. Lad det hele simre videre indtil løgene er blevet bløde og lagen er kogt helt ind.
- Smag til.
- Hæld marmeladen på rene, skoldede glas.