x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Løgmarmelade

PER ASMUSSEN | 13. august 2018

Løg og marmelade er ikke umiddelbart to ting, de fleste forbinder med hinanden. Ikke desto mindre er løgmarmelade et utroligt lækkert og velsmagende tilbehør, der kan anvendes i mange sammenhænge: Som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ, som smørelse i en sandwich, eller prøv den på en kartoffelpizza. 


Løgmarmelade

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 glas
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 3 stk. Rødløg
  • 2 spsk. Olie
  • 0.5 deciliter Æbleeddike
  • 2 spsk. Balsamico
  • 2 spsk. Sukker
  • 3 spsk. Frisk timian
  • 0.25 tsk. Sennep Dijonsennep
  • 1 spsk. Honning
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Skær løgene i tynde skiver.
    Varm olien i en gryde og svits løgene et par minutter - de skal ikke tage farve, bare blive bløde.
    Tilsæt eddike, balsamico og sukker og skru ned til svag varme.
    Lad kompotten simre i cirka 20 minutter.
    Tilsæt honning, sennep, timian og salt. Lad det hele simre videre indtil løgene er blevet bløde og lagen er kogt helt ind.
    Smag til.
    Hæld marmeladen på rene, skoldede glas.
    Løgmarmelade

Noter

Server løgmarmeladen som tilbehør til retter, du ellers ville servere chutney til.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.