x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Linsebolognese

FADLSFORLAG | 1. april 2019

Dejlig opskrift på en kødfri linse-bolognese med fuldkornsspaghetti. Denne vegetarret kan laves på under 1 time, men bliver kun bedre af at få lov til at stå at simre og passe sig i gryden.

Vi har opskriften fra bogen: “Hverdagsfavoritter“, hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

”Bolognese får nok de fleste til at tænke på en ret med oksekød, men jeg har her lavet en vegetarisk udgave af røde linser. Linse-bolognesen er med friske krydderurter og serveres med fuldkornsspaghetti.”


Linsebolognese

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • 1 stk. Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. Tomatpure
  • 1 dåse Hakket Tomater
  • 1 tsk. Basilkum Tørret
  • 1 tsk. Oregano Tørret
  • 1 tsk. Timian Tørret
  • 2 stk. Gulerødder
  • 3 deciliter Vand
  • 0.5 dåse Kokosmælk
  • 200 gram Linser Røde
  • 0.5 deciliter Rødvin
  • 1 tsk. Salt
  • 1 knsp. Peber
  • 300 gram Spaghetti Fuldkorns
  • Parmesan Friskrevet

Sådan gør du

  • 1.    Hak løget, og pres hvidløgene. Svits det sammen i olivenolie i en stegepande, indtil løgene begynder at blive gyldne. 
    2.    Tilsæt tomatpure, og lad det stege med et par minutter, inden hakkede tomater, basilikum, oregano, timian, vand, kokosmælk, linser og rødvin tilsættes.
    3.    Hak gulerødder, og tilsæt dem til gryden.
    4.    Bring gryden i kog, og lad den simre, til linserne har optaget alt væsken.
    5.    Lad linse-bolognesen simre – jo længere tid, jo mere smag får den. 
    6.    Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
    7.    Smag bolognesen til med salt og peber, og servér med spaghetti og friskrevet parmesan.

Om forfatteren




 Vi har fået opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter"