Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Linsebolognese

Fadls forlagfadlsforlag
 
1. april 2019
Dejlig opskrift på en kødfri linse-bolognese med fuldkornsspaghetti. Denne vegetarret kan laves på under 1 time, men bliver kun bedre af at få lov til at stå at simre og passe sig i gryden.

Opskrift på linsebolognese

Dejlig opskrift på en kødfri linse-bolognese med fuldkornsspaghetti. Denne vegetarret kan laves på under 1 time, men bliver kun bedre af at få lov til at stå at simre og passe sig i gryden.

Vi har opskriften fra bogen: “Hverdagsfavoritter“, hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

”Bolognese får nok de fleste til at tænke på en ret med oksekød, men jeg har her lavet en vegetarisk udgave af røde linser. Linse-bolognesen er med friske krydderurter og serveres med fuldkornsspaghetti.”


Servings: 4 personer

Linsebolognese

Dejlig opskrift på en kødfri linse-bolognese med fuldkornsspaghetti. Denne vegetarret kan laves på under 1 time, men bliver kun bedre af at få lov til at stå at simre og passe sig i gryden.
Author: fadlsforlag
Ret: Hovedret
Køkken: Vegansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. Tomatpure
  • 1 dåse Hakket Tomater
  • 1 tsk. Basilkum Tørret
  • 1 tsk. Oregano Tørret
  • 1 tsk. Timian Tørret
  • 2 stk. Gulerødder
  • 3 deciliter Vand
  • 0.5 dåse Kokosmælk
  • 200 gram Linser Røde
  • 0.5 deciliter Rødvin
  • 1 tsk. Salt
  • 1 knivspids Peber
  • 300 gram Spaghetti Fuldkorns
  • Parmesan Friskrevet

Sådan gør du

  • Hak løget, og pres hvidløgene. Svits det sammen i olivenolie i en stegepande, indtil løgene begynder at blive gyldne.
  • Tilsæt tomatpure, og lad det stege med et par minutter, inden hakkede tomater, basilikum, oregano, timian, vand, kokosmælk, linser og rødvin tilsættes.
  • Hak gulerødder, og tilsæt dem til gryden.
  • Bring gryden i kog, og lad den simre, til linserne har optaget alt væsken.
  • Lad linse-bolognesen simre – jo længere tid, jo mere smag får den. 
  • Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  • Smag bolognesen til med salt og peber, og servér med spaghetti og friskrevet parmesan.