Opskrift på leverpostej
Det er svært at forestille sig et frokostbord uden en dejlig leverpostej.
Denne opskrift på “Europas bedste leverpostej” afsløres nu efter 34 år:
Vi har fået opskriften fra bogen: “Kødets mester” – en samtalebog med slagtermester Jan Lund“, der siger følgende om opskriften:
“Jeg har fået tilladelse af min far til at videregive fabrikshemmeligheden”.
Leverpostej
Ingredienser
- 400 gram Svinespæk
- 100 gram Svær
- 3 deciliter fond Fra kogning af spæk og svær
- 75 gram Løg
- 50 gram Hvedemel
- 25 gram Salt
- 12 gram Sukker
- 0.5 stk. Muskatnød Fintreven
- 1 knivspids Peber Hvid
- 2 deciliter Sødmælk
- 600 gram Svinelever
Sådan gør du
- Kog spæk og svær skåret i store stykker i ca. 20 minutter i vand.
- Tag spæk og svær op af gryden og tag 3 dl suppe fra til leverpostejsfarsen.
- Kør spæk, svær, suppe, løg, mel og krydderier i en blender og tilsæt mælk lidt ad gangen.
- Bland massen med hakket lever og rør godt sammen.
- Fordel farsen i to velsmurte postejforme og bag leverpostejerne i 45 minutter i vandbad med 2 cm vand i bradepanden ved 180° varmluft.