Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Leverpostej

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

15. februar 2019
Europas bedste leverpostej – anno 1983

Opskrift på leverpostej

Det er svært at forestille sig et frokostbord uden en dejlig leverpostej.

Denne opskrift på “Europas bedste leverpostej” afsløres nu efter 34 år:

Vi har fået opskriften fra bogen: “Kødets mester” – en samtalebog med slagtermester Jan Lund“, der siger følgende om opskriften:

“Jeg har fået tilladelse af min far til at videregive fabrikshemmeligheden”.


Antal: 2 postejer

Leverpostej

Europas bedste leverpostej – anno 1983
Forfatter: Muusmann Forlag
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 400 gram Svinespæk
  • 100 gram Svær
  • 3 deciliter fond Fra kogning af spæk og svær
  • 75 gram Løg
  • 50 gram Hvedemel
  • 25 gram Salt
  • 12 gram Sukker
  • 0.5 stk. Muskatnød Fintreven
  • 1 knivspids Peber Hvid
  • 2 deciliter Sødmælk
  • 600 gram Svinelever

Sådan gør du

  • Kog spæk og svær skåret i store stykker i ca. 20 minutter i vand.
  • Tag spæk og svær op af gryden og tag 3 dl suppe fra til leverpostejsfarsen. 
  • Kør spæk, svær, suppe, løg, mel og krydderier i en blender og tilsæt mælk lidt ad gangen.
  • Bland massen med hakket lever og rør godt sammen. 
  • Fordel farsen i to velsmurte postejforme og bag leverpostejerne i 45 minutter i vandbad med 2 cm vand i bradepanden ved 180° varmluft.