Go Back
+ servings
Servings: 2 postejer

Leverpostej

Europas bedste leverpostej – anno 1983
Author: Muusmann Forlag
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Keyword: Danmark, Dansk mad, Frokost, Gris, Mormormad, Svinelever, Svinespæk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 400 gram Svinespæk
  • 100 gram Svær
  • 3 deciliter fond Fra kogning af spæk og svær
  • 75 gram Løg
  • 50 gram Hvedemel
  • 25 gram Salt
  • 12 gram Sukker
  • 0.5 stk. Muskatnød Fintreven
  • 1 knivspids Peber Hvid
  • 2 deciliter Sødmælk
  • 600 gram Svinelever
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Kog spæk og svær skåret i store stykker i ca. 20 minutter i vand.
  • Tag spæk og svær op af gryden og tag 3 dl suppe fra til leverpostejsfarsen. 
  • Kør spæk, svær, suppe, løg, mel og krydderier i en blender og tilsæt mælk lidt ad gangen.
  • Bland massen med hakket lever og rør godt sammen. 
  • Fordel farsen i to velsmurte postejforme og bag leverpostejerne i 45 minutter i vandbad med 2 cm vand i bradepanden ved 180° varmluft.